És akkor megjelentek a macskák… Ott voltak az ajtóban…

Istanbul lakossága kb. 15-17-20 millió lakos. Vannak pontos adatok, de közöttük is ekkora a szórás. Persze nehéz úgy kalkulálni, hogy közben mindenki mozgásban van. Az meg külön érdekesség, hogy a szórás az fél Magyarországnyi.  (A mérete pedig kb. Budapest-Szeged)

Ugyanitt ennek legalább a 10x macska.

Mint tudjuk a macskákról, hogy nekik nincs gazdájuk, még ha a gazda úgy is gondolja. A macska önálló lény, csak néha beugrik enni és dorombolni.

Egy város méretében ez sokkal bonyolultabb. Itt azt lehet mondani, hogy vannak az emberek, és van egy másik dimenzió, amiben a macskák vannak. A két dimenzió pedig elég gyakran találkozik.

A macskák maguknak tudhatják az egész város minden porcikáját. Ha mázlijuk van, akkor lakáson belül is (pl. a könyvespolcon, a számítógép asztalon a szkenner mellett, stb…)

kediscanner1
Az irodamacska

Tipikus irodai felépítés: számítógép, könyvek, macska, szkenner

Tehát itt az emberek összhangban élnek azzal a temérdek macskával, ami itt van. Vagy inkább a macskák élnek összhangban az emberekkel. Ki tudja?

Ami biztos, hogy a boltok fel vannak parcellázva a macskák között. Minden lábtörlőnek megvan a saját macskája, kivéve a tengerhez legközelebbit, mert azon madár lakik.

Természetesen vannak népszerű helyek, mint a halpiac, ahol a kofák mellett a macskák ülnek türelmesen. De ugyan így találunk macskát mondjuk a kozmetikumok és az ékszerészek között is.

A bazárban a pulton macskát is találunk. Nem eladó, azok ott voltak már a bazár előtt is.
A bazárban a pulton macskát is találunk. Nem eladó, azok ott voltak már a bazár előtt is.
Tipikus Istanbuli jelenet: Ha leárazás van a ruháknál, akkor ott megjelennek a macskák is
Tipikus istanbuli jelenet: Jön a leárazás, jönnek a macskák is.

Úgyhogy Istanbulban a macskák mindennapos jelenetek. Elég gyakran vannak velük kalandjaink is.

Íme az első:

…és akkor megjelentek a macskák…

Ahol a házunk van nincs túlságosan nagy macska populáció, mármint a város bizonyos részeihez képest. Olyan pár ezer macska lehet az, amivel általában találkozunk. Majd tavasszal lesz több 🙂

Így aztán gondoltuk, előbb-utóbb összetalálkozunk velük. Jöttek is.

Egyik este megjelent az egyik az erkélyen (magasföldszinten vagyunk) és kaparta az ajtót (hát nem cuki? 🙂 Egy annyira aranyos fekete macsek volt, nagy szemekkel, és szomorúan nyávogott. Rögtön kerestünk neki egy kis ennivalót, és odaadtuk neki.

A cuki fekete macsek
A cuki fekete macsek

Másnap elhatároztuk, hogy veszünk rendes macskaját és majd kirakjuk az az erkélyre. De hogy micsoda választék van macskajából… Mi kifejezetten utcamacskának valót kértünk (olcsó, de jót tesz a karmoknak) meg egy tányért, hogy azért mégis csak kinézzen valahogy.

Este ki is raktuk de a cuki fekete macska nem jött.

Vártuk vártuk, de nem jött.

A macskaja viszont lelkesen fogyott.

Annyi biztos volt, hogy nem egy macska jár erre, így gondoltam egyet, kiraktam a fényképezőgépet az ablakba, és beállítottam az időzítőt 5 percre.

Este nagy kíváncsian néztem végig a fényképeket. De egyetlen egy macska se volt rajta. Csak a macskaja fogyott.

Ezek után két lehetőség van:

a) vannak láthatattlan macskák.
b) a macskák, akik valójában a másik dimenzióban élnek, néha átszippantják a macskaját az ő dimenziójukba
c) sikeresen nyitottunk egy MacsDonnald’sot És az összes macska aki erre jár, beugrik az erkélyre enni egyet, majd megy tovább.

Végül a kérdést az oldotta meg, hogy a macskák odatojtak az erkélyre, így mi kiköltöztettük őket onnan. Az étterem átkerült a kapuba.

Jövünk haza első este, és ott vár a fekete macska néhány másik macska kiséretében, és nem éppen barátságosan néz ránk. Megjött a maffia a bandájáva.

Alighogy elkezdtem a macskaját tölteni, már jött is oda, és nem hagyta se a többi macskát, se azt, hogy töltsem rendesen a macskaját. Szinte hallottam a Cartment a South Parkból: Hess innen ronda dögök, ez ez enyém, én kaptam….

Persze időközben kiderült a cuki dögről, hogy ugyan ezt eljátssza minden lakásnál.

Mi azért a biztonság kedvéért folyamatosan adagoljuk a harácsot. Ki tudja, mennyire fejlett a Macsfia errefele…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (7 votes cast)
És akkor megjelentek a macskák... Ott voltak az ajtóban..., 9.4 out of 10 based on 7 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .