Választások

Hétvégén lesznek az önkormányzati választások. E miatt itt is feje tetejére állt a világ…

Kezdődnek a választások
Kezdődnek a választások

Persze a választás az választás. Fontos dolog. Megy a harc a hatalomért. Ki lesz a győztes. Talán az, aki a legtöbb zászlót függeszti ki?

Isztambulban még az is lehet De az biztos, hogy a politikusok ebben reménykednek, hiszen az utcák olyannyira tele vannak függesztve zászlókkal, hogy néha már mozogni is alig lehet.

Zászlóhegyek
Zászlóhegyek

Sőt, a nagyobb az jobb felkiáltással néhol óriási zászló van lelógatva. Van ahol annyira belóg az útra, hogy az arra járó busz rendszerint elviszi. Azok persze nem kicsi kis lobogók, hanem hatalmas lepedők.

A számuk pedig napról napra nő. A zászlóaggatók alig találnak már szabad helyet, de azért lelkesen próbálkoznak, így mindenre felkötik a zászlófüzért, legyen az ház, oszlop, macska vagy hajó. Nem is merek huzamosabb ideig megállni, hátha engem is bezászlóznak…

A zászlókon persze megjelennek a fényképek is, amin ott virítanak a drága politikusok. Ez egy olyan dolog, amit otthon se értettem. Köztudott, hogy az emberek még akkor is egy szimpatikus arcot választanak, ha mindenki tisztában van vele, hogy az illető egy ostoba fajankó. Vagyis egy kedves arccal sokkal jobb eséllyel lehet a választásokat megnyerni (ja jól emlékszem a számokra, akkor akár 20% plusz szavazatot is jelenthet). Akkor pedig miért miért mindenki ilyen borzasztó képeket rak ki? Ráadásul nem is kicsiket, hanem egész házakat belepőket. Egyszerűen félek a sötétben, nehogy valamelyik rám vigyorogjon. De pontosan ugyan ez volt Magyarországon is legutóbb. Olyan fejeket tudnak vágni, hogy ijedtembe majdnem árokba borultunk a kocsival.

Ha te esetleg valaha választáson indulsz, akkor ígérd meg, kedvesen fogsz mosolyogni, és nem úgy nézel, mint aki mindjárt átharapja a torkomat, vagy aki meg van rémülve a fényképezőgéptől…

Aztán ami itt semmiképpen nem maradhat ki a választásból, az a zene. A törökök hihetetlenül imádják a zenét. A TV tele van show műsorokkal, ahol ha felhangzik egy ismert dal, akkor mindenki felpattan és énekel, táncol. A bárokban is ha egy énekes valamely ismert dalt játszik, akkor tódulnak be az emberek, mert mindenki énekelni és táncolni akar. Még akkor is, ha az előadó valójában nem is tud énekelni.

A választáson próbálják ezt is kihasználni. Mozgó buszok járják a várost, amolyan mobil-diszkóként. Amerre jár, ott a zene. A politikusok próbálják az adott városrész stílusát megtalálni. Van, ahol a gyors, máshol pedig a lassú zenét szeretik. Van ahol a modern, máshol pedig a vallási zene a befutó.

Így most nemcsak színes a város a több tonna tászló miatt, hanem még zene is van. Igazán kellemes lett a hangulat. Legjobb persze az, amikor több ilyen mozgó diszkó összetorlódik a dugóban. Ott van igazán a buli. 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Választások, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .