Törökországban az autó férőhelye mindig n+1

Egy átlagos városban általában 3 dimenziót érzékelünk, függetlenül attól, hogy az autóban belül vagy kívül vagyunk.
Ezek általában a magasság, szélesség, hosszúság. És bár a tér végtelen, a térben elhelyezett doboz (pl. autó) belső térfogata azért mégiscsak véglegesnek mondható. Vagyis előbb vagy utóbb, de csak megtelik.
Ez személyautó esetében általában 5 fő körül mozog.

Viszont Isztambulban a fizika ezen a téren kicsit másképpen működik. Bár itt is 5 fő a személyautó férőhelye, mégis abba korlátlan mennyiségű embert bele lehet zsúfolni.
Az ajtón átbújva egy teljesen más dimenzióba kerülünk, és míg kívülről úgy látszik, hogy megtelt, belül bizony mindig lehet találni helyet újabb emberek, csoportok, focicsapatok számára.

És valójában teljesen mindegy, mennyien vannak benne, egy ember mindig még belefér. Ha másképpen nem, akkor fektetve.

Én már nemegyszer utaztam így, kilincsen ülve (szerencsére belül), félig az ablakban, lapjával befektetve felülre, stb… De lehet látni kisteherautót is, hogy elöl akár 5 ember is ül, holott az inkább csak 3 személyes lenne. (persze a plató is tele szokott lenni.)

Sajnos a csomagok már nem ilyenek. Azokra másképpen hat a fizika. Azok mindig nagyok, és nehezek. Függetlenül, mennyi cucc van bennük.

Sajnos ezért a csomagtartóba se mindig férnek bele. Egyik alkalommal Apuka azért próbálkozott egy ideig, próbálta így, meg úgy, de nem ment be. Nagy sóhajjal végül kivette a hatalmas szerszámos táskát meg a fúrót, mint aki most válik meg legjobb barátjától, majd berakta a csomagokat az újonnan megnyílt területre…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Törökországban az autó férőhelye mindig n+1, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

One Reply to “Törökországban az autó férőhelye mindig n+1”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .