Küzdelem a virágért

Azt mondták, hogy vegyél egy virágot a lakásba, vagy valamilyen más növényt, ami jól tűri a szélsőséges körülményeket (pl. csalán), és nézd meg egy év múlva.

Ha még életben van, akkor vegyél egy aranyhalat, és azt nézd meg egy egy év múlva.

Ha ő is túlélte, akkor vegyél egy macskát (ez Isztambulban különösen egyszerű), és őt is nézd meg egy év múlva.

Ha ő is életben van, akkor meg lehet próbálkozni egy barátnővel is. (Jól hangzik, de Isztambulban a macskák sokkal ellenállóbbak, mint a világ legagresszívebb csalánja, így ez annyira nem működik itt.)

Mi viszont majdnem az első héten kinyírtuk a virágunkat…

Még Valentin-napra vettem egy cserepes rózsát a Semának. Cuki volt, kis törpe rózsa, tele virággal, meg bimbóval.

Az örömök után ki is tettük a napra, és biztos ami biztos alapon minden nap locsoltuk.

Erre a dög azzal kezdte, hogy két nap múlva ledobta az összes virágját.

Erre mit tegyünk, mit tegyünk, néztük a napot (eső volt persze), állítgattuk, és locsoltuk, mert száraznak tűnt. Annál is inkább, mert elkezdte a leveleket is hullajtani, sőt, egész „ágak” is potyogtak.

Miután megtisztítottuk, kevesebb, mint a fele maradt meg. De ekkor még bizakodtunk, mert voltak bimbók.

Két nap múlva lehullottak a bimbók is. Úgyhogy egyre jobban kezdett hasonlítani a salátához. Gondolkoztam is, hogy talán citromlével kellene locsolni, meg olivaolajjal, úgy mégiscsak egyszerűbb lesz a feldolgozás.

De végül csak nem adtuk fel, adtunk neki vizet, meg az esős időszak is véget ért, így újra felcsillant a remény, most ismét vannak bimbók! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Küzdelem a virágért, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

2 Replies to “Küzdelem a virágért

 1. ááá a kinyílt rózsák fel vannak turbózva mindenféle táppal. nem nyílnak azok folyamatosan. ha figyelsz, akkor leginkább ősszel nyílogatnak a kerben. kivéve azok a fajok, amelyek kora tavasszal, de azok leginkább kúszó fajták. már ha jól láttam. ezek a törpe rózsák (naná, ebből is van 100 féle alfaj) meg jóóól ki vannak képezve, hogy ‘időben’ nyíljanak. és minden virágos, amit elmozdítanak a megszokott helyéről, először a virágot dobja el. az nem kell a túléléshez címszóval. aztán elfogy alóla a táp, éhezni kezd és attól levélkéket is dobál. és amúgy eléggé ócska foldbe rakják őket.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Hmm… Csupa bonyodalom…
  Hamarosan szeretnénk az erkélyen levő dobozokat is átvizsgálni, kidobálni a szépen virágzó igénytelen gyomnövényeket és helyettük macerás virágokat pakolni. 😀
  Idő közben a virágon rengeteg bimbó jelent meg, így a túlélésre komoly remény van. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .