Szőrcsomó 6. rész

Neve most már Yumoş (Jumos). Ami kb. olyasmit jelent, hogy puhácska, pamacska. Talán magyarul a Pamacska a legjobb. 🙂

Hétvégét a macskával töltöttük. És miután elmúlt a félelem, rá kellett döbbennünk, hogy ő nem egy egyszerű házi macska. Sőt! Nem is vadmacska. Ez az élőnyél genetikailag úgy lett összerakva, hogy Isztambul ragadozója legyen.

Az egész hétvégét a kismacskával töltöttük. Persze, amikor megérkezett, akkor nagyon félt, és az első dolga az volt, hogy berobogott a szekrény alá, és onnan nyávogott ki.

Majd szépen lassan megnyugodott. Az ennivalót hamar megtanulta, hol találja. Ha nehezen is, de végül a homokozóládát is sikerült megmutatni neki. De valahogy a vizet az sose lelte. Azért mindig oda kellett vinni, különben megissza a teánkat. 🙂

Mikor felengedett, akkor előjöttek a genetikailag kódolt ösztönök: először mindent jó alaposan megszagolt a lakásban, majd kategorizálta őket: veszélyes, közömbös, vadászható.

A legtöbb dolog az utolsó kategóriába került. Ez elől nem sok minden tudott megmenekülni. Még a kanapé is a levadászható, sőt, a levadászandó tárgyak listájára került. Egyedül annyival járt jobban a szék a plüssmackónál, hogy azt nem sikerült feldönteni, viszont fel lehetett rá mászni. Fent pedig ott várta a következő vadászható dolog: Sema haja. Abból pedig van bőven.

Majd bepróbálkozott azzal, hogy minket esz meg. Engem megpróbált az ujjaimnál, de mikor nem jött össze, a fülemet és az orromat is bepróbálta. Persze mindeközben gondoskodott arról, hogy a nevét belekarmolja a kezünkbe. Így most mind tele vagyunk fehér és vörös csíkokkal. De hát ha egyszer olyan cuki. 🙂

Kedvence végül a plüss macska és a plüss kutya lett. No és a függöny. Azokkal tud a legtöbbet játszani.

A hétvégének vége lett, így most visszajött az irodába. Úgy néz ki, hogy itt fog maradni.

A szállítás nem volt egyszerű. A ketrecbe elég nehéz volt belerakni, majd rácsukni az ajtót. De nem adta fel, mert a rács résein keresztül kidugta a mancsát megpróbált elkapni minket, mint ahogy a horrorfilmekben szokás. Gondolom be akart rántani minket és felfalni.

Az irodában is először mindent megszagolt, majd neki kezdett a vadászatnak.most is itt ugrál. Nagyon cuki. Bár kitartóan ijedős, ezért gyakran elkezd futni, hogy valamit megtámadjon, majd közben megijed, összehúzza magát, és elfut a másik irányba.

Már megtalálta a padló réseit is, és arra is rájött, hogyan lehet onnan kipiszkálni mindent.

Mivel mégiscsak utcai macska, méghozzá Isztambul utcájáról, ezért vannak dolgok, amik sose fognak működni. Pl. az már biztos, hogy átvette a cég vezetését, és ő a nagyfőnök. Természetesen se a nevére, se a „cicc” hívószóra nem reagál. Szerencsére nekünk viszont van lézeres távmérőnk, amivel nagyon könnyen abba a szobába tudjuk irányítani, amelyikbe szeretnénk. 🙂

Yumoş megérkezés után, kezdődhet a vadászat
Yumoş megérkezés után, kezdődhet a vadászat
Palack vadászat
Palack vadászat
Az igazi macska legyűrte a plüss macskát
Az igazi macska legyűrte a plüss macskát
A kamera se menekülhet
A kamera se menekülhet
Két vadászat között
Két vadászat között
Délutáni közös szieszta
Délutáni közös szieszta
Yumoş
Yumoş
Itt olyan cuki ártattlannak tűnik
Itt olyan cuki ártatlannak tűnik
Yumoş
Yumoş
Visszatérés az irodába
Visszatérés az irodába

(klikk a képre, hogy lásd nagyobban)

6 Replies to “Szőrcsomó 6. rész

 1. Szia! Merhaba!

  A múlt héten pénteken akadtam rá a blogodra, és itt is maradtam úgy három óra hosszára 🙂
  Kerestem valami privát címet hozzád, de nem találtam, így úgy gondoltam a legutolsó cikkedhez írok, bár ez nem hozzászólás, ne haragudj.

  Tanulok törökül, több-kevesebb sikerrel, azt hiszem amikor kevesebbel akkor azért mert nem tudok kivel kommunikálni ezen a nyelven. Lényegre török: „hohó nekem is megy a szójáték :)” Semát, vagy valamely barátját érdekelné esetleg webcamos / skypos beszélgetős – töröküloktatós heti egy óra? Természetesen fizteség ellenében.
  Megtennéd, hogy megkérdezed őket erről, és a pirvát mail címemre dobnál választ? Köszönöm előre is!

  A blogod nagyon jó, amikr olvasom újra Töröko.ban vagyok. Egy időutazás számomra.

  Tessekür ederim!

  1. Szia!

   Először is üdv a blogban! 🙂

   Ezt az elérhetőséghiányt pótoltam. Beraktam egy fület, amin megtalálható az e-mail címem.

   Szerintem török tanulásra legjobb a Facebook, de e-mailben megírom részletesebben. 🙂

 2. Kepezzetek ki azt a szorcsomot, hogy o legyen a hekyi macskamaffia keresztapja.. (meg apja, meg nagyapja.. na.. mint a Veszbanyakban Csoves 😀 )

 3. hogy mondják törökül, hogy ccccsz? mármint ők hogy ciccegik oda a macskát? 🙂 meg miau helyett mit mondanak? (ezek a lényeges dolgok, amiket a szótárban se nagyon találsz meg)

  1. A cicc törökül pisi-pisi-pisi (piszi-piszi-piszi – rövid, sziszegő i-vel).
   A miau pedig miyav (mijav).
   Szerintem is a szótárban sosincsenek benne a fontos dolgok. Kellene már egy nemzetközi macskaszótár. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük