Yumoş

Már pár napja az irodában lakik Yumoş, a mi kis kabala macskánk. Azóta igencsak berendezkedett magának. Álatlában két tevékenysége van: magát simogatattja, vagy pedig vadászik. Néha pedig a kettőt egyszerre.

Lehet, hogy már most az elején elkényeztettük. De az is lehet, hogy egszerűen csak Isztambul utcáira berendezett genetikai kóddal rendelkezik. Azaz uralkodj mindenen, nem baj ha az kamion…

Persze simogatni mindenki szereti, mert olyan aranyosan dorombol. Még az is elviselhető, hogy a billentyűzetre fekszik, és el akarja kapni a monitoron futó kurzort.
Az viszont már kevésbé vicces, amikor valakinek a lábát hasznáva mászik fel az asztalra. Neki mindegy, hogy egy fadarabba, vagy egy lábba mélyeszti a karmai. Az az igazság, hogy a lábba könnyebben belemegy, így inkább azt értékeli.

Yumoş
Yumoş

Szeret még játszani. Kedvence a szalvéta, amiből korlátlan mennyiséget tud korlátlan darabra tépni, majd korlátlanul szétszorni a cég minden zugába. Ha pedig elfogy, akkor panaszosan követeli a következő dolgot, amit meg lehet támadni. Ez elsősorban az én kezem. Persze aki macskát tart, az felkészült arra, hogy össze és vissza lesz karmolva (még a füle is). De míg a macskák általában akkor dorombolnak, ha simogatjuk őkeket, ez akkor teszi, hogyha éppen karmol valakit.

Valami miatt mindig hozzám jön. Leül a székem mellé, majd nyávog kettőt. Harmadikat nem szabad várnom, mert akkor már mászik felfele a lábamon. Így én lettem a Lift uraság, aki felveszi a macsekot az ölébe. Általában már felvételkor elkezd dorombolni annak örömére, hogy engem majd milyen jól összekarmol. Ami átalában nem is marad el.
Majd, mint aki jól végezte a dolgát, elalszik az ölemben.

Ugye az alvó oroszlánt nem ajánlatos felébreszteni. Ez sokszorosan igaz az isztambuli utca macskákra. Így inkább maradok ülve, és reményteljesen pislogok a mellékhelyiség felé.

A mászás mánia azért megmaradt. Továbbra is szeret magasra mászni, főleg, ha a hegy tetején hajat is talál, amivel megint jókat lehet játszani. Mivel a végben én vagyok a legmagasabb, ez a feladat is rám hárult. Komolyan nem én rakom oda, hanem ő mászik fel.Hát nem aranyos? 🙂
Csak a körmei ne lennének akkorák…

Én lettem a kilátótorony
Én lettem a kilátótorony
Valahol lesz itt egy távcső is...
Valahol lesz itt egy távcső is...
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Yumoş, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

10 Replies to “Yumoş

 1. hááát elvileg van egy módszer, amivel karomtalanítani lehet, de ha elcsavarogna, akkor megennék reggelire a többiek…

  és milyen vagány a mintája 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. magas hangon hirtelen egy rövidet rányiffantasz, mintha egyik macska sírna fel a másiknak játék közben, hogy ne csináld mert ez már fáj. macskával macskanyelven, az válik be 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Ezt próbáltam. Meg a fejbe kólintást is.
   De mindnek az lett az eredménye, hogy úgy érzi, partnerre akadt. Így nem tudom, mit kellene csinálni. Ha simogatom, akkor az jutalom. Ha büntetem, akkor pedig tréning….

   Nem tudom, egyébként az anyja minek nevelte, de legalább egy világhatalomra jutás biztos benne volt a programban…

   Az utcai macskák mindenesetre hálálkodhatnak, hogy Yumoş-t elzártuk tőlük. 😀

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 3. Érdekes, hogy az eleje házi cirmos, a vége viszont valami perzsaféleség, vagy egy általam nem ismert közel-keleti macskafajta. A lábon való felszaladást én is nagyon jól ismerem. De nekem nem ám nadrágon szaladt fel, hanem a csupasz bőrömön. Egy évig nevelgettem nulláról (Garfield volt a neve), utána lelépett és azt se mondta: köszike. Amúgy hálátlan egy banda. István a legjobb úton halad afelé, hogy Yumosnak legyen egy embere.
  (Látja, hogy megint a macskatémára cuppanunk rá, pedig a nagyszobájuk igazán nagyon jól néz ki, gratulálok!) Üdvözlöm, Éva

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Amennyire kevertek itt a macskák, csoda hogyha nem ugat. 🙂
   Tényleg szép hosszú szőre van. Biztos, hogy a rokonok között van perzsa is. Azt itt iráni macskának hívják.
   Yumoş drága lassan az egész irodát kisajátítja. Attól nem félek, hogy megszökik. Jobban aggódok, hogy egyik reggel azt vesszük észre, hogy lecserélte a zárat.. 😀

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (1 vote cast)
 4. azért ne kólintsd fejbe még csak finoman se, mert akkor nem tudja majd eldönteni, hogy a kezedet mikor használod jóra vagy rosszra. egyébként szerintem a macska apja egy porrongy volt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .