Az első levelek

Míg a másik oldalon mindenki a macskát dögönyözi, aközben a virágok is megindultak.

Elsőnek Kata tanácsát megfogadtuk. Úgyis a rózsa átültetésében kis hiba csúszott, és kevés földet kapott. A hiányt most kitöltöttük fekete teával. 🙂

Álmaimban már hallom is, amikor a rózsa azt mondja, hogy két cukorral kéri.

Valami rémlik, mintha a muskátlinak pedig a kávét adták. Vagy talán más okból öntötték a tövébe a zaccot?

Közben van egy futó babunk is. Nagyon készen van arra, hogy rohangáljon. Még januárban kaptuk ajándékba. Jópofa dolog, egy színes agyagtojásban volt egy mag. Fel kellett törni (na, ez nem volt egyszerű, eltartott pár napig), majd naponta kis vizet adni. Persze hetekig nem történt semmi. Aztán kibújt egy kicsi szár. Pár nap múlva már 40 cm-es volt a szár. Tisztára, mint valami jó kis horrorfilmben, ahol a szörny kidugja a tapogató csápjait. Majd barátságossá válik, és megjelennek a levelek is.

De azóta is rohamosan nő, és keresi az áldozatot, amire rátekeredhet. Így külön helyre raktuk.

Akitől kaptuk, azt mondta, hogy ők kénytelenek voltak kivinni falura, hogy ott nőhessen kedvére. Most már a ház tetejénél tart.

Úgyhogy ez még kérdéses, mi lesz vele. Talán megtanítjuk ugatni. 🙂

No, és igen, a lényeg. A frissen ültetett virágokat minden reggel meglocsoljuk. Persze nem vártuk, hogy pár nap múlva lesz is valami (a hiperaktív babnak is hetek kellettek), de azért reménykedtünk. És lám, már van is levél.

Az első levelek
Az első levelek

Azt nemtudom, hogy melyik virág, mert pont ennek az egynek elvitték a macskák a zacskóját. De azért reméljük, hogy nem a gyomnövény kezdett kikelni. Ha mégis a gyom hajt ki, én az utcából hajtom ki.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .