Az erkély új lakója

Az utcában zajló macskaélet teljesen kifürkészhetetlen. A macskatápot se tudjuk ki eszi meg, csak elfogy. Nem tudom, a mienkben mi van, de már a környékről az összes csiga idejár. Reggel, ahogy süt a nap, jól látszanak a nyomok, ahogy csikorogva bekanyarodtak a csigák. Róluk már lassan mindent tudunk, de a macskák továbbra is rejtélyesek maradnak.Volt itt az a cuki fekete maffia, a Cartmen, de eltűnt. Aztán jött a szürke, aki olyan szelíd volt, és közelben aludt. De ő is eltűnt.

Úgy tűnik, a macskák forognak, vagy csak másik irányba haladnak, mint a bolygó. Kitudja. Mostanában sárga macskák vannak.

Egyedül a kutyák nem mozognak, de azok sose mozdulnak meg. Van egy betonszikla a tengerparton. Na az többet mozog, mint a kutyák.

Bezzeg a macskák. Főleg, hogy itt a jó idő. A mellettünk levő ház üresen áll. Valami szobanövény egyszer elszabadult, és mostanra a ház ki se látszik alóla. Azt mondják, itt készül az Indiana Johnes IV. része, de a forgatócsoport már hónapok óta nem kerül elő a házból. Onnan semmi nem jön elő, csak a macskák hangja. Odabent vagy macskahotel van, vagy pedig kifőzde…

Tehát a macskák mozgásban vannak. És éppen most, úgy tűnik, újabb bérlője van az erkélynek. Egy kis fekete-fehér foltos macsek. Szegényben a félelem és az intelligencia nincs valami jó arányba, mert reggelente, amikor kimegyünk az erkélyre virágot locsolni, akkor kettőt nyávog, majd leveti magát a szédítő (talán ha van 2 méter) mélységbe. Hiába zörgetem neki a macskatápot, akkor is leugrik.

Bezzeg a csigák! Olyan hallásuk van, hogy még az európai oldalon is begerjednek, amikor megcsörgetem. És most igazán különleges keveréket sikerült venni. Van benne csirke, hal, vitamin, zöldség, meg még valami amit elfelejtettem.

Nem tudom, ki merjem-e tenni az ajtó elé, vagy inkább attól féljek, hogy a csigák bedöntik a falat.

Zűrös itt minden… Ha gazdag leszek, a környék minden állatára teszek egy mikró kamerát, és egy mikró GPS-t.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Az erkély új lakója, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

2 Replies to “Az erkély új lakója

 1. A házatlan, vagy meztelen csigák igen rusnya teremtmények. Normális körülmények között a növények (lehetőleg haszon- és dísznövények) leveleit rágják éjjelente, amikor a gazdák alszanak. Az számomra is rejtély, hogy hogyan kaphattak rá a macskatápra. Nincs arrafelé elég levél? Egyetlen hatékony módját ismerem a kiirtásuknak, de azt széplelkű magyar embernek nem javaslom: be kell sózni őket és akkor szétfolynak. A humánusabb megoldás, hogy (kesztyűben) össze kell fogdosni őket és egy másik, gyanútlan gazda kertjében alattomban elengedni. – Amúgy nem értem, hogy miért lenne jobb magának, István, ha a mikrochip révén tudná, hogy mikor melyik állat hol tartózkodik? Üdvözlöm, Éva

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. A mikrocsipekkel legalább látványos lenne az egész. Más dolog nincs benne. 🙂
   Persze akkor meg lehetne találni a csigák lakását, és könnyedén át lehetne őket költöztetni. Bár valójában nem zavarnak, mert azon kívül, hogy telerajzolják a betont, mást nem csinálnak. A macskatáp hova tűnik az persze rejtély, de néha megáll 1-1 macska, és eszik belőle. Tehát a célközönséget elérem vele. 🙂
   Van levél bőven, de a csigák szeretik a kanadai ennivalót, mert onnan jön a macskatáp. De járnak ide madarak is. Így jól elvagyunk ebben az állatkertben. 🙂

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .