Eurovision 2009 – döntő

Véget ért az Eurovision 2009. És mint minden ilyen, azért jó, ha vége van, mert végre csend van. Vagyis majdcsak csend lesz…

Itt még tart az ünneplés, még akkor is, ha nem a törökök nyertek. Mert végül is kit érdekel, ki lett a nyertes. Legalábbis a TV-t dögre nem érdekli. Kb. 80x ismételték meg a Düm-tek-tek előadást. Bár egy pillanatra láttam a norvégokat is, és ha jól értem, akkor megemlítették, hogy Izland lett a második.

Na igen, micsoda meglepetés. Ugrott az elmélet, miszerint mindenki a rokonokra szavaz. Persze az is közrejátszik, mint látszik, nem ezen műlik a győzelem. Úgyhogy ha valaki nekem ezt még egyszer felhozza, tuti, hogy hozzávágok egy nosztalgiavillamost, ami itt jár a ház előtt…

Mi mondjuk nem szavaztunk a norvégokra, mert annyira biztos volt a győzelmük, hogy inkább nem pazaroltuk az SMS-t. Igazándiból Izraelnek szurkoltunk, hogy valami komoly eredményt elérjen. Végre volt onnan egy jó megmozdulással azzal, hogy az izraeliek és a palesztinok együtt énekeltek arról, hogy van más megoldás. De úgy tűnik Európát ez nem érdekli. Talán már megunták a dolgot…

Mi még szúrkoltunk az azerieknek is. Van itt egy kis politikai hajtépés a törökök és az azeriek között, mert a törökök kezdenek túlságosan jóban lenni az örményekkel. Ez pedig nem tetszik az azerieknek, akik szintén a török népcsaládba tartoznak. Mind1, zavaros az, ami ott az örmény-török-azeri oldalon zajlik. Talán egyszer erről is írok. De a lényeg úgyis az, hogy láthatóan erre a politikai villongásra mindenki nagyívben tojt. Talán ez Eurovision tényleg összehozza a kultúrákat.

Tehát itt most mindenki örül, és megállás nélkül düm-tek-tek van.

Jajdejónekünk!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 

6 Replies to “Eurovision 2009 – döntő

 1. Nekem nem jött be a norvég csávó. Túl nyálas volt, mondjuk az Ádok Zoli se volt valami nagy szám… Igazából a német srác volt a favoritom. Majd legközelebb.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Szerintem az első néhány az stílus kérdése. Bár az utóbbi években a kevésbé „szilárd” dalok voltak a favorítok. Aki már a tízben benne van, az valamit jól csinált.
  Ádok Zoliról nem írok semmit. Szegény nem tehet róla, hogy jól kitolt vele, aki kiküldte. Bővebben az előző írásom, Eurovision 2. elődöntő…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 3. Sziasztok! Hát nekem sem tetszett a Norvég srác, de azt nem értem meg hogy hol van az emberek zenei érzéke.Szerintem sok más előadó van, akik sokkal jobbak voltak.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
 4. Én nagyon megdöbbentem hogy ennyi ponttal nyert. De szerintem mindenki meglepődött. Arash nagyon jó volt. Jó lett volna ha ők nyernek! Sajnálom hogy Ádok nem jutott be.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 5. Nekem Azerbajdzsán tetszett a legjoban. Magyarországnak vannak sokkalo jobb énekesei, mint Ádok Zoli!! Őket kellett volna kiküldeni!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 6. Azerieket mi is nagyon szerettük, és még most is. 🙂 Nagyon remélem, hogy sok sok daluk fog még megjelenni. A törökök a legtöbb pontot az azerieknek adták. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .