Eurovision 2009 – technika

Hála az internetnek, lassacskán mindegyik előadást megnézzük HD minőségben. Bár a narrátor minden esetben más nyelven beszél, de ettől csak izgalmasabb lesz 🙂Na, tényleg ez az utolsó az Eurovision-ről, aztán egy évig nem szórakozunk vele.

Nekünk egyenlőre egy ősrégi TV-nek van. Szegény eléggé beteges már, és sokszor nehéz kivenni, hogy a képernyőn levő melyik nembe tartozik, vagy hogy egyáltalán élőlény-e… Ezért az Eurovision bár szép volt, mégis keveset láttunk bele. Ez persze csak akkor derül ki, hogyha HD minőségben leszedjük az internetről. (Külön extra, hogy bármikor megállítható így nem kell izgulni a WC miatt 😀 ).

Így végre láttuk azt is, amit eddig nem. Láttuk, micsoda profizmus van a színfalak mögött. Főleg az tetszett, ahogy a kamerákat kezelték. Mennyire pontosan mindig ott volt azon a helyen, ahol kellett. És micsoda színek voltak.

Ezek után kifejezetten szomorú, hogy a magyar produkció ennyire gyenge volt… Szerintem azért engedték színpadra őket, mert megsajnálták. Ha már ilyen messzire elmentek…

Komolyan nem értem, hogy miért mindig így kell nekiállni a dolgoknak. Ennyire komoly agymosást kaptunk az évszázadok alatt, hogy ami magyar az csak vacak lehet? Hogy mi nem vagyunk képesek profi munkára? Láttam elég nyugati céget belülről. Komoly nagycégeket is, akik látszólag profik. Pedig nem azok. Semmivel sem többek, mint a magyarok, hacsak nem azzal, hogy nem tömték tele a fejüket olyan hülyeségekkel, hogy mindig csak vesztes lehet. Nemegyszer láttam magyar ötleteket, és munkákat, amiken az amerikai „profik” csak hümmögtek, és amikor évek múlva hasonlóval sikeresek lettek, az csak egy gyenge utánzat volt.

Kéne néha bátorság is ahhoz, hogy jót alkossunk…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Eurovision 2009 - technika, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

2 Replies to “Eurovision 2009 – technika

 1. Szia Pi!

  Anyukám nevében most én írok neked a blogodra! Szeretném felhívni a figyelmed egy ingyenes netes magazinra, amit én tördelek és cikkem is jelenik benne. A témára hamar rájössz az URL-ből! 🙂

  Jó olvasgatást és kikapcsolódást kívánok hozzá!

  http://www.naturephotomagazine.com/

  U.I.: Hihetetlen, de átbillent a mérleg a Photoshop-ról az InDesign-ra. Átszoktam, nincs mit tenni 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Jól néz ki. Bele fogok mélyedni, de előbb regisztrálni kell… 😀
   Vigyázz az InDesign-nal, mert a végén még az Acrobatot is szeretni fogod 😀

   Egy visszajelzés: szerintem ez a hírleves feliratkozás már elavult. Én sorra dobálom ki a sajátjaimat, ami pedig még megvan, azt automatikusan olvasottá jelöltetem (hátha egyszer majd keresek valamit, akkor jó lesz). Egy RSS sokkal többet érne szerintem. Persze annak is vannak hátrányai, de nekem az jobban bejönne.

   Én meg most már készítek egy külön fület, hogy a témához nem kapcsolódó bejegyzések ne vesszenek el 🙂

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .