A madárinflulenza visszaröfög…

Sosem titkoltam, mennyire mélységesen lenézem a médiát, ami leginkább egy rakat elkényeztette hisztis öregasszonyra hasonlít, akik minden pletykát továbbadnak anélkül, hogy egy picit is elgondolkodnának. Bár szerintem a pletykás öregasszonyoknak több eszük van…

Kár, hogy nincs egy olyan szervezet, ami időnként jól fenékbe rúgja őket, amikor megy az ostoba pánikkeltés.

És most mindez visszavág. Nem is olyan régen még az idióta riogatások voltak a madárinfluenzával, és most jön a sertésinfluenza. Csak míg az előbbi keletről, a másik nyugatról jön.Még erősen él bennem az emlék, mekkora hiszit volt Magyarországon, amikor 2006-ban a törökországi napfogyatkozásra készültünk. Csak akkor nyugatról mentünk keletre. Most, mikor keletről nyugatra mennénk, akkor ugyan azok a hírek jönnek. Így azért mindez már sokkal viccesebb.

Félre ne értse senki. A vírus nem vicces, és komolyan kell venni. Bárcsak a média is komolyan venné, nemcsak kitörő sikoltozásokba kezdene néha, és akkor az emberek is jobban megértenék a dolgokat.

Álljon itt erre egy jó példa. Először azt írom le, miket hallottunk, miket mondtak nekünk akkor, amikor a keletről jövő madárinfluenza volt, és mi keletre, azaz Törökországba mentünk. Majd ezzel hasonlítom össze azt, amiket ma hallani figyelmeztetésképen azon utazóknak, akik EU-ba mennek.

Annyit még előtte hozzáteszek, hogy a magyar és a török média nem különbözik, ha a hülyeségről van szó. De a többi se. Annak idején biztos egy homokozóba járt mind.

Magyar (2006 – madárinfluenza időszak):
– Ne menjetek keletre, mert ott a vírus.
Török (2009 – sertésinfluenza időszak)
– Ne menjetek nyugatra, mert ott a vírus.

De mi nem oda megy.

Magyar
– De Törökország az már Ázsia, és ott a vírus
Török
-De Magyarország az EU része, és a vírus szabadon megy a határon

Majd nem eszük csirkét/disznót
Magyar
– De a vírus a levegőben van, már egy csomóan meghaltak
Török
– De a vírus a levegőben van, már egy csomóan meghaltak

…és ezt így lehetne tovább folytatni…

Nos kedves média, meg mindenki. Itt, Törökországban pontosan ugyan azt hallani, mint annak idején a madárinfluenza idején. Ezért kérem kedves magyar olvasóinkat, hogy ne nyissanak ablakot, ne vegyenek levegőt, ne egyenek semmit, és leginkább ne igyanak semmit, és senkivel ne találkozzanak.

Vagy pedig ha úgy érzi bárki, hogy hülyeség az egész, akkor jusson eszünkbe, hogy mi pont ugyan ezeket a baromságokat mondtuk olyan országokról, amilyen most Magyarország. Legközelebb jó lenne inkább csak hivatalos (nem média) forrásból tájékozódni.

Mert ugye milyen rossz is, amikor azt mondják, hogy ne mennjen senki Magyarországra. Vagy csak a régi klasszikus, nem iható a víz (Magyarországon az egyik legjobb a víz Európában), vagy a mindenki júrtában lakik hírekre gondolunk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
A madárinflulenza visszaröfög..., 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

2 Replies to “A madárinflulenza visszaröfög…

 1. Csak egy felmondat. a disznoinfluenza nem a disznokban terjed, marmint amirol a hiszti van, hanem olyan emberi, melyek diszno influenza geneket is tartalmaz

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Talán ezért lenne jó, ha hiszti helyett normálisan k0y0lnék a híreket. Persze mit várjunk olyanoktól, akiknél a 4 általános megléte is kérdéses…
   Itt egyre kacifántos dolgokat lehet hallani. De ahogy a netet nézem, a rekorder nem itt van.
   Azt mondják, amerikában kitalálták a „legyünk túl rajta pary-t” mert valami okos szerint ez is olyan, mint a bárányhimlő. Így az összegyűltek keresnek valakit, aki már fertőzött…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .