Log Me In

Programokról és technikáról keveset akartam írni, bármennyire is szeretem őket, de most mégis úgy gondoltam, érdemes veletek megosztanom ezt, mert ti is hasznát vehetitek, meg egyébként is jó a cucc. 🙂

A titok neve: logmein.com (log me in, azaz engedjél már be)

Ma már kevesen vagyunk úgy, hogy csak egy számítógépet használunk. Ha másképpen nem, akkor is van egy gép otthon egy pedig a munkahelyen. Szegény munkahelyi gép pedig este és hétvégén csak unatkozik és unatkozik…

Szóval mi lenne ha, az otthoni gépet nem terheljük túl letöltéssel és torrentel 3D rendereléssel és videó számolással, amikor éppen ott ülünk előtte és weboldalt nézegetünk, Photoshoppozunk meg minden mást csinálunk. És nem akarjuk, hogy bezavarjon az extra erőforrás foglalása?

No, legjobb megoldás, hogyha ezt a ki programot felrakjuk mindkét gépre. Bár arra, ahonnan a másikat akarjuk vezérelni, oda nem kell telepíteni. Mindezt csak azért tesszük, hogy mondjuk a munkahelyről is elérjük az otthoni gépet (azon pedig elindítsuk a farkasordítás.mp3 nevű fájlt és frászt hozunk a szomszédra…).

Így tehát, ha feltelepítettük, akkor távolról elérhető a gép, és elindíthatjuk a letöltést renderelést. Majd ha befejezte a gép, akkor ki is lehet kapcsolni.

A technika tényleg jó, és ingyenes az alapszolgáltatás (extra az, ha a hangkártyát és a nyomtatót is össze akarjuk kapcsolni, vagyis a farkasordítás.mp3-al a munkahelyen a portásra is frászt tudunk hozni, de akkor már sokkal jobb, ha a nyomtatót berregettjük…).

Mindezt nem reklám miatt írtam le, hanem mert én már napi szinten használom. Főleg a letöltésnél a 3D renderelésnél. Elég mókás, hogy Európából vezérlem a gépet, ami Ázsiában van, körbenézhetek a webkamerán, és persze valóban munkára tudom fogni a gépet.

Ajánlom nektek is 🙂

ui: telepítés előtt érdemes a videókártyát frissíteni

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 

4 Replies to “Log Me In

 1. Nem feltétlenül.
  Az újabb gépeket be tudod kapcsolni távolról is. Ehhez elég, ha a telefonzsinórt bedugod a modembe lukba, és felhívod a gépet.

  Sajnos ennek a kivitelezése viszont már nem annyira egyszerű. Mert ha az otthoni telefont rákötöd, akkor minden bejövő hívásnál bekapcsol a géped, ami viszont nem jó. Ezért külön számot, vagy melléket kell csinálni. Legjobb lenne egy olcsó használt mobilt venni, de abból meg hogy vezetjük ki a kábelt…

  E nélkül, viszont a program nem fog működni. Neki szükséges, hogy a gép már be legyen kapcsolva.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. wakeonlannal is be lehet kapcsolni, illetve ha a biosban általában beállítható, h milyen időpontban kapcsoljon be a gép. kikapcsolásra én egy progit használok ami adott időpontban kikapcsolja a gépet, ez azért jó mert nem kell 5:40-kor felkelnem, h kikapcsoljam 🙂

  a logmein nagyon hasznos és sokoldalúan használható, egyszerűen telepíthető nem kell semmi varázslat hozzá és akár mac vagy linux alól is nyomhatom a winfosos gépet!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Én is néztem, hogy esetleg fel lehetne hívni a számítógépet telefonon, és akkor be is kapcsol. Sőt, a LogMeIn új verziójában is van valami ilyen funkció. De eddig még a bekapcsolásra sose volt szükség.
   Helyette előjött az, hogy útközben, mobilról is megnézzem a gépet. Ehhez pedig az RDM+ programot használom.

   Köszönjük a tippeket. 🙂

   Ui: a blog átköltözött:
   http://isztambulkalandok.blogspot.com/

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .