Szőrős hírek

Yumoşról és a macskákról az utóbbi időben nem sokat írtam, holott ők
gondoskodtak róla, hogy ne unatkozzunk csak éppen megírni nem volt idő. Yumoş elsősorban azzal, hogy  kitartóan fel akar falni mindenkit. Jah, és a papírral továbbra is  hadilábon van, míg apróra nem tépi..
Az a szőrcsomó, ami pár hónapja még cuki kismacska volt, mára igencsak
megnőtt. Leginkább szőrben, de hosszában se semmi. Mégis, ami mindenen túlmutat, hogy mennyire rosszcsont lett. Mi pedig csak tovább rontunk rajta.

A lányok mára teljesen elkényeztették. Yumoş embernek gondolja magát, ami nem csoda, mert azokkal van körbevéve. Így már eltanulta az asztalról tányérból evést, és a pohárból ivást is. A pohárdöntögetéssel is jól halad, de még nem az igazi.

Olyannyira szeret pohárból inni, hogy a tálat hiába tesszük elé, abból nem kér. Veszek majd neki egy egeres bögrét…

A vizet nagyon szereti. Naponta legalább 4 litert megiszik. De nem ám akármelyet. Jön és kéri, hogy neki tiszta vizet adjunk, ne olyat, ami már fél órája áll,és tele van papírgalacsinokkal.

Persze érthető a víz, hiszen dög meleg van. Éppen ezért két helyen szokott aludni: ablakban vagy pedig a légkondi kijáratánál. Félő, hogy fagyott macska lesz…

Ugyan így van az étellel is. Persze, hogy azt szeretné enni, amit mi is. Bár a paradicsomért és a kenyérért rajong, de a sült krumpli már nem jön be neki. Az marad a szagolgatós kategóriába.

De egyébként jó macska. Ebéd közben felmászik az asztalra és olyan közel ül le az ételhez, hogy amikor nem figyelünk oda, azért csak el tudjon csenni belőle valamit. Persze mondhatjuk neki, hogy másszon le az asztalról, de törökül nem tud. A magyar szavakra sokkal jobban hallgat. Ha pedig valaki mégis lerakja az asztalról, talál új helyet, ahol felmászhat.

Szerintem hamarosan már beszélni is fog. Már most is szól, ha kimegy a szobából, vagy megérkezik.

Csak akkor nem szól, ha lesből támadja a lábakat. Nyáron remekül lehet jó nagyokat harapni a csupasz lábakba, majd körömmel megkapaszkodni. Jó lenne tudni, hogy ezt azért kitől tanulta. Főleg éjjel 4-kor kellemes arra felébredni, hogy egy macska takaróstól fel akar minket falni…

A többi macska se nyugszik így nyáron. Rendszeresen egymást tépik. Főleg a szomszéd lakatlan házban, ami mára egy egész takarékos kis dzsungel lett. A futónövény (remélem szőlő) teljesen belepte a kertet. Olyan, mint a mesében, mindenfele lehet rajta haladni. Néha 1-1 macska órákig bolyong benne, majd eltéved, és nyávog egész éjszaka. Tegnap pedig a Ki álljon félre című birkózást láttuk. Két macska ugyanis szembetalálkozott a labirintus egyik igencsak vékony ágán. Majd összevesztek, hogy ki lesz az, aki félreáll, és elengedi a másikat. Szerencsére volt mit odahajítani, így hamar döntetlen lett az eredmény.

Közben pedig elkezdtek beköltözni a lakásba. Elején még csak az erkélyen aludtak, most viszont már komolyan vigyázni kell, hogy ne másszanak be az ablakokon, ajtókon. Pedig az ablakon nem egyszerű bejönni, mégis az egyik befeküdt az ágyunkba. A másik pedig a fotelbe ült be, a távirányító mellé. Ha később érek oda, akkor már TV-t néznek…

Ilyenkor persze nem az a zavaró, hogy beülnek megnézni a kedvenc sorozatukat, hanem amikor kitessékeljük őket. Nem úgy futnak, mint az ijedt macskák, hanem szépen kisétálnak, és közben még morognak is. mintha azt mondanák, jóvan, jóvan, megyünk már, csak az Ali Babat akartuk megnézni, de látom, itt se fogadnak minket szívesen…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Szőrős hírek, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .