Made in Hungary

Eljött hozzánk a Vodafone, hogy rábeszéljen minket az előfizetésre. Azt mondták, voda hálón belül belül ingyen van a beszélgetés és az internet is. Jah, és adnak hozzá Blackberry-t is.

Törököknek korlátlan beszélgetés? Ezek meg vannak őrülve. Kibeszéljük őket az összes pénzükből…

A lányok azóta folyamatosan egymást hivogatják, le sem teszik a telefont. Én pedig a neten lógok állandóan. Kezdem úgy érezni, hogy valóban igazak a pletykák, és tényleg Törökországban van Európa legfejlettebb hálózata. Persze amennyit a törökök beszélnek, el kell bírnia a rendszernek. De így is meglepő, hogy tényleg nem találni olyan helyet, ahol ne száguldana a mobil net. Najó, egyszer az egyik korházban a föld alatti -6. szinten már egy vonással csökkent a jelerősség…

Nem rossz ez a Blackberry, bár kitartóan nem értem a gyártókat… Ezek sose próbálják meg a készüléket használni? A címlista importálása egy horror… Sokat segítn, ha az ember a fél internetre fel van regisztrálva, de így is… Na de a telefon ezen részéről nem akarok többet írni. Van elég oldal, ahol jobban (meg főleg rosszabbul) le van írva.

Sokkal izgalmasabb az a meglepetés, amit az akumlátor behelyezésekkor ért minket.

Made in Hungary
Made in Hungary

Azt mondja a címke, hogy Made in Hungary. Nohát! Ez az első magyar termék, amivel itt találkoztam. Ez egyébként iszonyatosan nagy szégyen, hogy Magyarországot, történelmét és híres termékeiket alig ismerik külföldön. Miért van az, hogy a vikingeke mindenki ismeri, de a kalandozó magyarokat senki? Holott a vikingek jóval kisebb területet jártak be Európában, mint a magyarok. Sőt! A hazai táborból is kevesen tudják, hogy az Ibériai-félszigetet is fosztogatták az ősők, vagy hogy Isztambulban (akkoriban Konstantinápolyba) is gyakori túristák voltak. Bár jobban kedvelték a hagyományos nemzetközi valutát: a buzogányt.

De ugyuan így nem ismertek a magyar borok. Pedig aki eddig nálunk járt, mind azt mondta, sose ivott még ilyen finomat még nem ittak. Nem is beszélve a szilvapálinkáról… Kár, hogy hamar kifugyunk a készletből… Kellene itt egy magyar kocsmát nyitni.
És még az Univer is azt mondja, hogy nem akarnak Törökországba csípős paprikát exportálni…

Ezek után itt egy csúcsmobil, aminek a belselyében van elrejtve a magyarországi felirat. Ilyenkor sok minden jut eszembe. De talán azt a gondolatot írom le, hogy ezek szerint megelőztük a kínaiakat?

____________
Ezt mobilról írtam, nincs remény helyesírás-ellenőrzésre… Bocsi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 

3 Replies to “Made in Hungary

  1. Attilát ismerik külföldön. De ugye nekünk azt tanítják, hogy a magyaroknak semmi közül a hunokhoz.
   Itt a törökök másképpen nézik. Ők úgy tudják, hogy közép-Ázsiában élt egy nagy török nyelvcsoport. Ebből szakadtak le a különböző népek, köztük a mai Törökországban élő törökök. A Türkmenisztánban élők is a török nyelvcsaládból származnak, de a törökországiak szemében ők törököbbek.

   A pusztai török népcsoportok közé veszik az avarokat, a hunokat, a kunokat és a magyarokat is. Akik ugyan úgy jöttek, nyilaztak, majd ott éltek a Kárpátmedencében. Csak éppen nem egyszerre érkeztek.

   Egy friss kutatás pedig azt állítja, hogy a magyarok valójában egy gyűjtő név több népcsoportra, mégpedig a hunok, avarok és árpádok.

   A finn-magyar kapcsolatban találtam egy írást, ahol egy régi levelet elemeznek. Ezt a levelet a XIX. századi kormány írta a Magyar Tudományos Akadémiának. Nagyából arról szól, hogy bár elhiszik, hogy az akadémiának igaza van a magyarok eredetével kapcsolatban, de politikai érdekből más népcsoportok kell választani…

   Akárhogy is volt, jó lenne jobban kiállni a mellett, hogy a magyarok igenis komoly mozgatói voltak, és vannak a történelemben.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .