Amiért a macskák megőrülnek

A törökök imádják a színes dolgokat és a dekorációkat. Ez leginkább az öltözetükben látszik meg. És persze minden másban.

Bármi, ami kicsit is feldobja a lakást, annak ott a helye. Akkor is ha már van pár ezer másik apróság, ami feldobja. Úgymond, a lakás fel van dobva egészen a Holdig… vagy még tovább…

Nincs ez másképp az éjszakában sem. Bár errefelé nincs karácsony, karácsonyfaégőket viszont annál többet látni. Néha még feldíszített fa is van. Vagy tuja. És persze nem maradhatnak ki a mozgó fényjátékok.

Nagyon népszerű a forgó lámpa, ami a földre több, körkörösen rohangáló fényfoltot világit. Ezt akár macskacsapdának is nevezhetnénk, mivel ilyenkor az utcában erre járó macskák ellenállhatatlan kényszert éreznek arra hogy a futkározó fényfoltokat megkergessék. Majd addig kőrőznek, míg a valaki megsajnálja őket, és leoltja a lámpákat.

Ekkor a macskák megállnak és várják a fényfoltok visszatérését. Közben elég morcosan nézik azt, ki a lámpát le merte oltani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (1 vote cast)
Amiért a macskák megőrülnek, 4.0 out of 10 based on 1 rating
 

6 Replies to “Amiért a macskák megőrülnek

 1. Nemzeti sport lenne szegény cicamicák őrületbe kergetése? – Amúgy a lakás „feldobása” nagyon szimpatikus tulajdonsága a törököknek. Egy lakás igenis legyen vidám, és aki ezt giccsesnek hívja, azzal nem játszunk, ugye? Azt hiszem, hogy a vidám, tarka dolgok szeretete gyermeki lélekre vall, ami nagyon rendben van. – Ma olyan meleg van Budapesten, hogy ennél még Isztambulban sincs melegebb! Próbáljuk túlélni.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. A cicákat éppen megvédik azzal, hogy lekapcsolják a lámpát. Csak ennek ők nem örülnek, mert akkor hogy lehet őrülni. Nekik is kell valami éjszakai kikapcsolódás 🙂

   Itt most hűvös volt egy darabig az eső miatt.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. a makkák eleve zakkantak kicsit (nagyon)
  és igen, kérünk lakáscsicsákról képeket. mert amit eddig láttam, az még csak ott tart, hogy be vannak tolva a bútorok. aztán áttologatva 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .