GPS virtuális túra

Egy kis móka 🙂

Kipróbáltam egy új szolgáltatást. Persze kellett hozzá egy rendes GPS, meg egy program, ami összerakja a fotókat az útvonallal.

De az eredmény nem rossz.

Ti is sétálhattok egyet Isztambul ismert és kevésbé ismert részén.

Túristaút
Turistaút

Klikk ide a virtuális túrához!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
GPS virtuális túra, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

3 Replies to “GPS virtuális túra

 1. Hát ez tök király. Tudod elnézegetve a bazáros képeket, hááát lehet, hogy mégsem repülővel kellene mennünk. 😀 Nagyon szépek a régi épületek. Miért pont fával kezdtek el építkezni? Lehet a történetükről többet tudni?
  Csigára vissza: a sör egy ” bio” gyilkolászós módszer. Működik.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Ja értem!
   Igazándiból a csigákkal nincs különösebben bajunk. Egyeszerűen csak nem értjük, hogyan tudnak ennyre rákattanni a macskajára…

   Isztambul igazán tradiciónális házai a fa épületek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a történelemben található hatalmas tűzesetek. Olyannyira mindennapi volt, hogy az 1870-es években országból is felajánlották a szultánnak a szolgálatukat a tűzoltók. Végül a magyar Széchényi Ödön volt az, aki megalapította a tűzoltóságot. Ennek érdeméül megkapta a szultántól a legmagasabb címet, amit csak el lehet érni.
   A Galata torony már szerencsésebb volt, mert az kőből lévén, csak párszor égett le…

   Na de vissza a házakra. Nem tudom, miért éppen a fa terjedt el. Valószínűleg az volt a legegyszerűbb. Valaha itt rengeteg erdő volt. A mai Törökország északi része, azaz a Fekete-tenger vidéke, most is tele van erdővel. Sema apukája fa ajtókat, ablakokat és hasonlókat készít, így mindig járja az országot, hogy a legjobb minőségű fát beszerezze. A Fekete-tenger vidéke pedig kifejezetten nagyon jó ha fából akarunk építkezni. Tehát a fát könnyű volt, és ma is könnyű beszerezni. És abból építkezni is könnyebb, mint betonból, főleg, ha tele van az ország ácsokkal.
   Jóformán csak a templomok (majd a török hódítás után a mecsetek és a fürdők), a palota és a városfal az, ami kőből épült. Minden más fa volt.

   Jah, még valami. Az az útvonal, amit bemutattam, az a bazárnak a széle, a túristák által ritkán látogatott vidék. Azért is ezt akartam megmutatni, és ez szerintem érdekesebb. Bár a parabolaantenna-árusokat nem sikerült megtalálnom…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. na szóval, ha én ezt az útvonalat követem, akkor még nagyon sokat kell össezspórolnom.
  de nagyon tetszik, hogy annyiféle szamovárjuk van. elektromos, faszenes, imádooom. kell egy saját ház, ebbe a szobába már nem fér semmi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .