Ha nehezen találunk ajándékot…

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy olyan ismerőse van, akinek sehogy sem tud jó ajándékot venni. A megszokott turistás dolgok unalmasok, mit tegyünk akkor?

Mindenek előtt térjünk le a megszokott turistaösvényekről. Merüljünk el a bazár rejtett, ismeretlen részeiben. Pl. a Galata oldalon rengetek tekergős utca van, ahol csupa inyencséget lehet venni. De ne álljunk meg az első ütvefúrónál és motoros fűrésznél! Mennyünk beljebb, azaz kifele, az Aranyszarv-öböl fele. Itt igazi egzotikumokat találhatunk.

Szerintem egyik olvasó sem részesült ama örömben, hogy 60 kg-os vasmacskát kapjon ajándékbe, nem is beszélve a hozzátartozó láncról. Így legkedveltebb ismerősünket ne fosszuk meg eme lehetőségtől!
Közel a parthoz dorombolnak a vasmacskák. De jól nézzük meg őket, ne valami modern, könnyített változatot, esetleg összecsukhatót vegyünk! Ragaszkodjunk a klasszikushoz, a tradiciónális mosolygós cicushuz.

Ilyet is találni, könnyedén. Bátran válogathatunk a különböző fajták között. Emelgessük meg őket, próbálgassuk a súlyelosztást. És ha valamelyik megtetszik, akkor alkudjunk is.

Természetesen egyetlen vasmacska sem lehet igazi ajándék a lánc nélkül. Abból is mindenképpen vegyünk. A nagyabazárban levő aranylánccal ellentétben a vasmacska láncot nem grammra árulják, nem is értem miért… Először válasszunk megfelelő vastagságot, de figyeljünk oda arra, hogy komtabilis legyen a vasmacskával, különben kedves barátunknak problémái lehetnek, amikor a lakásban akarja használni. Ezt pedig ugyebár szeretnénk elkerülni.

Tehát válasszunk egy jó láncot, és kérjünk belőle legalább 25m-t. Mindenképpen kérjük meg az eladót, hogy az utcában hosszában kitetekerve megszemlélhessük az eredményt. Eközben ne zavarjanak meg a dudáló autók. Fontos, hogy lássuk, mit is veszünk. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor kössünk hozzá egy hajót is.

Ha mindezzel megvagyunk, ne feledkezzünk meg a díszcsomagolásról, mégiscsak egy ajándékról van szó. Egy piros masni nagyon sokat tud dobni az összhangon.

És készen is vagyunk!

Lehetséges, hogy a reptéren megpróbálnak minket lebeszélni arról, hogy 60 kg-os vasmacskával+25 m lánccal a gépresz szálljunk, de ilyenkor határozottan hivatkozzunk arra, hogy a vasmacska nincs rajta a tiltólistán. Ilyenkor biztosan azt próbálják majd elmagyarázni, hogy szúrófegyvernek használható, de mi ne hagyjuk magunkat! Esetleg kérjünk bemutatót, hogyan is gondolják…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Ha nehezen találunk ajándékot..., 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

One Reply to “Ha nehezen találunk ajándékot…”

  1. és a vasmacskához ne felejtsünk el egyéb kiegészítőket venni. tálacskát enni- és innivalónak, alomnak, kaparőt, amire vasreszelőt kell szerelni…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .