A Pál utcai fiúk

Molnár Ferenc könyvét, a Pál utcai fiukat nemcsak Magyarországon, de világon máshol is ismerik. Törökországban is nagyon népszerű.

Ezek után nem meglepetés, hogy a török vendégekkel mi is elmentünk az utcába, és megnéztük a szobrokat.

Igen, már van nekik szobruk, 2007.-óta (Szanyi Péter alkotása). Aki nem tud róla, ne lepődjön meg. Ilyen a média. A sztárokról mindent tudunk, de az igazi csillagokról szinte semmit (bár nem is tudom, miért hívjuk őket sztároknak amikor inkább illene hozzájuk a fekete luk, szőke luk és ehhez hasonló csillagászati megnevezés). A szobrot nem volt olyan könnyű megtalálni, és a helyiek sem tudták pontosan hol van. A szobor nem a Pál utcában van, hanem attól kicsit odébb, a Práter utcában, egy iskola bejáratánál. A szobor (szoborcsoport) egy beugróban van, így az utcába benézve sem lehet látni.

Leginkább Saadet örült, akinek nemcsak egy kisebb könyvtára van otthon, hanem a könyvet az összes nyelven elolvasta, amiket csak ismer. Vagyis törökül, angolul, franciául és spanyolul. Most szeretne magyarul is tanulni, hogy eredetiben is elolvassa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
A Pál utcai fiúk, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

One Reply to “A Pál utcai fiúk”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .