Kábelmentes internet (nem wifi)

Aki már volt huzamosabb ideig nőnemű közelében, az biztosan jól tudja, hogy a számítógépet körülőlelő kábeldzsungel nem éppen tartozik a kedvenceik közé.

Sőt, legjobban azt szeretik, ha ott egy baltával rendet lehetne vágni, és kidobni az egészet a fenébe.

Így mi, ki imádjuk őket is, na meg a gépünket is, minden megteszünk, hogy ne legyen tele a lakás drótokkal.

Szerencsére a technika is arrafelé fejlődik, hogy megszabaduljunk a drótoktól. Valószínűleg több fejlesztő is kinőtte a tinédzser kort, és megházasodott. 😀

Legismertebb technikák a Bluetooth és a Wireless azaz a Wifi. A vezeték nélküli internetben igazándiból ma már semmi extra nincs. Főleg ha laptopunk van, akkor TV-zés közben is lehet a géppel mojolni.

De egy asztali gép mindig is több, mint egy laptop. És ha sebességet akarunk, akkor marad a kábel.

Viszont mégsem lehet bedrótozni a házat, mert az asszony ott áll a palacsintasütővel, ezért kell más technika felé is figyelni.

Szerencsére eme probléma nemcsak nálam van, ezért kifejlesztettek egy rendszert, amivel a falban levő elektromos vezetéken vihető keresztül. Az egész csak két kis doboz, és bárhova át tudjuk vinni a hálózatot. Ráadásul mindez gyorsabb is lesz, mint a wifi.

IH200 PowerLAN Adapter - rém borszasztó név...brbrbrb
IH200 PowerLAN Adapter - rém borszasztó név...brbrbrb

A cucc nagyon jó, csak nem volt egyszerű megtalálni. A web-oldalon sokáig nem volt rajta, és utána se volt egyszerű meglelni. Ezért itt a link, ha éppen működik. De ha microsoft reklámok jelennének meg, ne csodálkozz.

Legutóbbi magyarországi látogatáskor beszereztem egy párost. Azóta csak úgy repül az internet. Mármint nem kifele az ablakon, bele a Boszporuszba. 🙂

Remélhetőleg ez a tendencia tovább folytatódik, és további kábelmentes cuccal tudjuk a lakás nőnemű tagjait megörvendeztetni. Sőt, ebben biztos vagyok, hiszen úgy tartja a mondás, hogy „minden híres feltaláló mögött ott állt egy nő.” Ott állt a nő, kezében a sodrófával:

– Józsi, nem meg mondtam, hogy hozzál vizet a kútból?!

És így született meg a vezetékes víz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Kábelmentes internet (nem wifi), 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

4 Replies to “Kábelmentes internet (nem wifi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .