Ramadán – 25. nap

Ahogy közeledünk a Ramadán végéhez, úgy kerülnek előtérbe a vallási dolgok egyre jobban.

A Ramadán az az ünnep, amikor a Korán a megérkezett. Ez valamikor a 20. nap után történt. Sajnos a pontos dátumot nem ismerjük, vagy inkább úgy írom, hogy eltérő. Mindenki másik napot mond.

Errefele a 25. nap ez a kiemelt. Ilyenkor a családok az egyébként szokásnál is gyakoribb látogatásnál is jobban összejönnek. És most már ez így is folytatódik a Ramadán végéig. Vagyis röviden mindenki látogat mindenkit. Aztán majd még egyszer megint mindenki átmegy mindenkihez a legvégén. Nálunk ehhez meg kell találni a nagymamát, hogy hova is menjünk, mert mindenki ott ünnepel, ahol a legidősebb van. A nagymama meg mindig valahol máshol van.

A 25. naptól kezdődően a hívők a szokottnál is gyakrabban járnak a mecsetekbe. Most különösen érdekes lesz, mert az utolsó előtti nap péntekre esik. És az első is pénteken volt. A péntek olyan, mint a keresztényeknek a vasárnap: a szent nap. Így rengeteg ember lesz majd a mecseteknél és a kedveltebb helyeken.

Mivel ez a nap ennyire különleges, azt mondják, ha ilyenkor valamit teljes szívünkből kívánunk, akkor az valóban teljesülni fog. Persze ha ez önzetlen, nemes, stb…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Ramadán - 25. nap, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .