IMF meg a kődobálók

Itt járt nálunk az IMF, mint a hajó után a sirályok, jöttek a kődobálók is, hogy együtt koccintsanak egy Molotov-koktél mellett.

Az ilyen hírek mindig gyorsan bejárják a világot, ellentétben mondjuk azzal, hogy ki nyerte meg a nemzetközi a matek versenyt.

Az ilyen hírekkel remekül lehet ijesztgetni az embereket, mert annyira jól mutat a kamerában, ahogy az emberek egymást kergetik. Az már kimarad belőle, hogy néhány méterre onnan a helyiek békésen teáznak és onnan figyelik az élő műsort. Ráadásul a randalírozók többsége talán nem is török. Hiszen az IMF is olyan, mint a G8, akiket egész komoly turista had követ. Igen, ők azok, kik trendi farmerben és cipőben, trendi laptoppal és mobiltelefonnal mennek eme szabadtéri rendezvényre, tiltakozni a globalizáció ellen, majd este sört isznak, világmárkát persze. Mondjuk lehetnének következetesek, és egy száll ágyékkötőben mennének dobálózni, ami mondjuk prérifarkas bundájából van. Akkor talán a Green Peace is ott lenne eme nemes összejövetelen. Mindjárt érdekesebb lenne.

Persze nem akarom őket bántani, mert a TV-ben és a moziban olyan pocsék a műsor, hogy én is inkább eljárogatnék másik országba paradicsomot dobálni. Persze erre van egy nagyon jó hely: minden év augusztus utolsó szerdája a spanyolországi Bunolban. Ott aztán tényleg bokáig ér a ketchup. Azt viszont már úgy hívják, hogy Tomatina

aaaa
Kép a Flicrk.com oldalról. Fotó: Damián Torres / lasprovincias.es

Persze mindezzel nem akarom az IMF-et meg a többieket sem védeni. A kialakult helyzetben ők legalább annyira hibásak, ellentétben azokkal a boltosokkal, akiknek az ablakait betörik ilyenkor.

Jó lenne ezt az egész népünnepélyt kitenni a sivatag közepére. Esetleg római módra lehetne egy arénát építeni, ahol az ilyen összejöveteleket rendezik.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
IMF meg a kődobálók, 7.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .