A vén tengerész

Isztambul a macskák városa. Bizonyos értelemben mindenképpen. Ha csak azt számoljuk, hogy minden emberre 3 macska jut, akkor (a nemhivatalos 20.000.000-os lakossal számolva) legalább 60.000.000 macska él itt. (Sokan mondják, hogy az a projekt, miszerint Isztambul összes macskáját lefotózóm, nem fog összejönni).

Minden macska egy külön világ. Ezt jól tudjuk. Sőt, egy külön dimenzió, amiben jól elvan, és csak akkor érintkezik a mi világunkkal, ha zacskó hangja átszűrődik a dimenziók közötti résen. Egyes sötét, elhagyott sikátorokban éppen ezért nem is ajánlatos meggondolatlanul zacskót csörgetni, mert hitetlenül gyorsan rengeteg macska ott terem.

Egyik másik macska igazi különlegesség Isztambulban. Mostani bejegyzés a Vén tengerészről szól.

Ez a macska a Karaköy Turyol kikötőjénél lakik. A halpiac mellett. Na, ez aztán a macskák igazi találkahelye. Míg máshol a területek méterben vannak felosztva, itt centikben mérhető, melyik bajusz meddig érthet, amikor hajnalban megérkezik a friss áru. Pár méterrel onnan viszont már csendes élet van. Leszámítva persze azt a kb. 2 millió embert, akik hajóval érkeznek. Így ezen a területen már csak pár macska él rendszeresen: A Foltos meg a Vén tengerész.

Mindketten állandó részei a kiállításnak. Persze nem mindig ugyan ott hevernek. Ők igazán szerencsések, mert nemcsak a halpiac van a közelükben, hanem a hajóról érkezőktől is rendszeresen kapnak ennivalót. Így Karaköybe megérkezve fogadóbizottságunk is van.

Régebben, amikor még volt pad, akkor mindketten a padon ültek úgy, mint bárki más, ki várja a hajót.

Hol van már az a hajó? Megint bedugult a Boszporusz?
Hol van már az a hajó? Megint bedugult a Boszporusz?

Ha reggel, kellemesen melegen süt a nap, akkor a Vén tengerész a mentőöveb szokott sütkérezni. Azt egyszer már majdnem sikerült lefotózni.

Nyáááááááááááááá, megjött végre a reggeli
Nyáááááááááááááá, megjött végre a reggeli

És ha végre megérkezik a reggeli, akkor utána máris kezdődik a szieszta. 🙂

Ahoj, hol a pipám?
Ahoj, hol a pipám?
offffffffff, de bezabáltam...
offffffffff, de bezabáltam...
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
A vén tengerész, 8.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .