A nyár utolsó kismacskái

Még mielőtt ránk szakadt az esős időszak (bár most volt 6 nap, mikor egészen tavaszias idő volt) előbújtak az év utolsó kismacskái.
Nem tudni, ez az idei negyedik vagy nyolcadik macskahullám. Minden jel szerint itt, Isztambulban a macskák is, mint az emberek…hm…amikor jól esik, meg éjjel és nappal…hmm… azon dolgoznak, hogy többen legyenek.

Így aztán nincs olyan kiemelt időpont, amikor előbújnak a kiscicák. Mert amíg jó idő van, addig ők folyamatosan csak jönnek, és jönnek, és jönnek.

Isztambul nyár végi csendélet

Idén minden jel szerint jó nyár volt, mert minden tele van az apróságokkal. Bármely kis utcába is megyünk, biztos, hogy látni fogunk 2-3 kisebb szőrcsomót, amint átfut az úton. Az igazi lelőhelyek mégiscsak az dzsámik, ahol a nyár utolsó napsugaraiban úgy sütkéreznek a macskát, mint más augusztusban az olcsó tengerparton. A napozók létszáma is kb. ugyan annyi.

Hamarosan hónapokra végleg eltűnik a nap, és akkor eltűnnek a macsekok a különböző repedésekben. Mire pedig előbújnak már ők is nagyok lesznek.

 
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
A nyár utolsó kismacskái, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .