Yumak

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy cuki kismacska. Aki aztán felnőtt, és most már csak macska.

Persze még most is cuki. Leginkább akkor, ha alszik. Mert ha ébren van, akkor aztán…

Azt a tulajdonságát megtartotta, hogy mindent tőlünk másol. Megfigyelte, hogy Anyuka hogyan ülteti át a virágokat egyik cserépből a másikba. És bár nem értette, ez mire jó, este kiszedte az összes virágot a cserepekből. Reggel Anyuka visszarakta, este Yumak megint kiszedte.
Anyukával egyébként is nagy haverok. Mint azon rajzfilmekben, ahol seprűvel kergetik a macskákat. Mivel Anyuka elég sokat van otthon, Yumak meg szinte folyamatosan, így egymást jól elszórakoztatják. Általában Yumak rohan elől valamivel a szájában, majd utána az Anyuka bármivel, ami hosszú és lehet suhintani vele.

Yumak segít a beágyazásban

Egyébként fura egy macska lett. Minden jel szerint nem érdekli a simogatás. Mostanában csak akkor dorombol, ha a karmai is kint vannak, és valamit megtámadhat. Leggyakoribb célpontok a lábak.

Semmi se tudja jobban feldobni az esti sorozatot, mint amikor a pokróc alatti lábat megkarmolja egy macska.
Minden ami mozog, és pokróc alatt van, az neki célpont. És amikor az ember próbálja menteni a lábát, a Yumak csak jobban belekapaszkodik, és közben dorombol.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Yumak, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

2 Replies to “Yumak

  1. Anyukáméknak négy macskájuk van. De ebből egy az igazi, mármint, amelyiket ölbe lehet venni. A többi is szelíd, de ők menhelyről örökbefogadott macskák, nem nagyon voltak emberekhez szokva. Őket csak simogatni lehet, de csak szigorúan a földön vagy az asztalon vagy bárhol (ami nem ember).Nade, ha elkezdenek játszani…éjszaka közepén a legszebb álmodban kieresztett karmokkal ugranak neki a takaró alól kilógó lábfejednek… Mivel alszol, teljesen védtelen vagy. 🙂 Ezt a fajta ébredést még az ellenségemnek sem kívánom… 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .