Kumanda Shop

A világ egyik legjobb találmánya a TV távirányítója. Így nem kell félretenni a pattogatott kukoricát, a kólát, teát, chipset azért az egyszerű műveletért, mert csatornát szeretnénk váltani.

Persze mindez csak addig jó, ameddig megvan az irányító.
Ha az elvszik, akkor aztán….

No de sebaj! Isztambulban minden kapható. Még az ilyen fontos dolgok is, mint a távirányító is. A törökök pedig imádják a TV-t, így teljesen érthető, hogy hazafele menet az aluljáróban vesznek egy-egy újabbat. Csak úgy a biztonság kedvéért. Meg hogy az ő kezében is legyen, ne csak a gyerekeknél.

Persze nem árt, ha van egy fényképünk a táviránytóról, mielőtt betoppanunk ebbe a boltba…

Az eredeti, tradicionális Kumanda Shop.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Kumanda Shop, 9.0 out of 10 based on 1 rating
 

9 Replies to “Kumanda Shop

 1. Nem akakrok negativkodni, de azért Pesten is van hasonló. Igaz azt el kell ismerni, hogy nem ilyen kirakattal. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Vitatkozni mindig lehet. 🙂 Sőt, örülök neki. Még csak az lenne, hogy valaki csak azért utazzon Isztambulba, hogy távirányítót vegyen. 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 3. Ez mondjuk tetszett Isztambulban, ugyan ilyen boltot nem, de sok miniműhyelt láttunk, ahol -legalábbis úgy tűnt- bármilyen elektromos kütyüt megszerelnek. Sajnos itthon ilyen helyet nagyítóval kell keresni…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 4. Isztambulnak nagy előnye, hogy sokan vannak itt. Ezért bármit lehet árulni, mert bármennyire is elenyészően kis százalékú az az ember, akit érdekel, mégis több ezer, tízezer van. Ez legjobban a könyveken látszik. Míg Magyaroszágón jó, ha egy számógépes programhoz könyvet ki tudnak adni, és abból eladnak 500 darabot, addig itt minden programhoz vastag lexikonokat tudnak kiadni. A sikerkönyveknek pedig simán több százezres eladásuk van.Éppen ezért tényleg minden árulnak, és tényleg mindent meg lehet találni.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 5. Ezen már én is sokat gondolkodtam. De azt mondják, annyira nem megy jól a nyomdáknak. Ha jól emlékszem a számokra, akkor a 15.000 isztambuli nyomdából már csak 4.000 működik, vagy kevesebb. És ez a folyamat még a krízis előtt kezdődött.Mindez azért nem látszik meg a könyvesboltokon, ahol sorra jelennek meg az új könyvek, és rengetek a vásárló. Sőt, a kézi készítésű-kötésű könyvek, noteszek nagyon népszerűek.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 6. Voltam jópár könyvesboltban, és mindig, kivétel nélkül tömve voltak vásárlókkal.Nem úgy, mint itthon, konganak az ürességtől sokszor…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 7. Addig jó, amig mindketten egymásra bezzegezünk. :)A törökök "bezzek a magyar könyvek", mi a "bezzeg a török könyvek"-et és könyvesbotlokat mondjuk. :)Semának nagyon tetszik, hogy tiszták és rendezettek, és igencsak hangulatosak a könyvesboltok (Isztambul egyik könyvesboltjában a Lenin könyv mellett van egy "Hogyan tanuljunk ororszul" könyv is 🙂 ). E mellett pedig a könyvek minőségét imádja: kemény tábla, cérnafűzőtt könyvek, színes ábrák, stb…Sajnos náluk nagyon ritka a jó minőségű nyomtatás (és raktározás). Viszont nagyon büszkék arra, hogy a fordítások magas színvonaluak, ezért nagyon alergiásak egy-egy rosszabb fordításra. Néha újra ki kellett adni a könyve, mert senki vette meg a rossz fordítás miatt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .