135 éves a Tünel Isztambulban

A történet szerint a világ első metrója Londonban volt. Hivatalos nevén Földalatti, mert ugye underground-nak hívják. Persze ők mindent underground-nak hívnak, ami a föld alatt van. Ez logikus is, bár akkor minden mást pedig aboveground lehetne. Függetlenül attól, hogy az villamos, autó vagy repülő, esetleg macska. Bár egy amolyan németes kevert überground még jól is hangzana. Akkor lehetne kategorizálni is, hogy a repülő dolgok az oberüberground míg az űrhajók az überallesground néven száguldanak.

Miután elkészült az első, jöhettek a következő elsők. Ugye senki sem akart a második lenni, ezért az újabb első másképpen lettek azok. Magyarországon volt az első földalatti a kontinensen. Ugyebár az angolok (britek) szerették azt mondani, hogy ők a Sziget, és semmi közük ahhoz a dilihez, ami a kontinensen zajlik. Ezt ma is szeretik mondani, bár egy alagút már becsúszott. Így aztán Magyarország élvezheti a kontinens első földalattija címet. Ami egyszerűség kedvéért angolul underground-nak hívnak. Igaz, magyarul is földalatti a neve, de későbbi metró is angolul underground lett.

Igen ám, de a törökök megelőztek minket! Míg a magyar földalatti 1896. május 2. óta ijesztgeti a vakondokat, addig az isztambuli Tünel már 1875. január 17-én (135 éve) zakatol a házak alatt. Vagyis jóval a budapesti előtt már létezett. És még azt se mondhatjuk, hogy az már nem a kontinens. Bár a Tünel alig néhány száz méterre van a Boszporusztól, Európa határától, de az még a kontinenshez tartozik.
Így a kontinens első földalattija nevet valójában Isztambul viseli.

Nade azért azért… Az isztambuli Tünel nem olyan földalatti ám, mint ami Budapesten van. Nem olyan hosszú meg nem is olyan sárga. Meg a neve is Tünel, ami alagutat jelent. Valójában a Tünel tényleg egy alagút, amiben egy felvonóköteles kiskocsi van. 2 darab. Így össze sem lehet hasonlítani a magyar földalatti kisvasúttal. Igaz, a föld alatt van, ezért máris megkapja az underground titulust. Meg egyébként is Ground bácsi ott teázik minden nap felette a piros házban, így nemcsak underground, hanem under Ground is.
Éppen ezért kapta meg ő a kontinens első undergroundja címet. A budapesti pedig akkor kontinens első földalattija névvel dicsekedhet. És máris lett három darab első helyezettünk.

Persze dolgot lehetne tovább fokozni azzal, hogy az első, amelyiknek a kerekében kutyaharapás van, az első, amelyiken buborékos ásványvizet ittak, stb… és akkor a világ minden földalattija (bocsánat undergroundja) lehetne első és senki nem lenne szomorú.

Azért ne gondoljuk, hogy ennek ellenére a Tünel megépítése kis munka lett volna. Az akkori Oszmán birodalom adminisztrációján átjutni tovább tartott, mint Budapesten megépíteni egy-egy megállót. Bár a 4-es metróval “behozzuk eme lemaradásunkat, és még más rekordokat is megdöntünk”. Ezen felül a régi házak alatt, a történelmi városrészben, az akkori időben az akkori felszerelésekkel mindezt megépíteni igencsak mérnöki és építészeti remekmű volt.
Kezdetben az emberek nem is mertek beleszállni, annyira furcsa volt. Ezért azt találták ki, hogy még egy kocsit csatolnak a szerelvényhez, amiben állatokat szállítottak, így jobban hasonlított az igazi vonatra. És persze az emberek is jobban megbíztak benne amikor az állatok sértetlenül megérkeztek a túloldalra (nem nyelte el őket az alagút szörnye). A vagonokat kezdetben ló vontatta, 1910. óta viszont elektromos a rendszer.

Ma már van egy második hasonló felvonó is, ami a Taksim térről megy le Kabataş kikötőbe. Annak pedig érdekessége, hogy a lenti állomás 10 m-el a tengerszint alatt van. Ezért az alagút falát halrajzokkal díszítették. Ennek a második földalattinak Füniküler a neve, ami siklóvasutat jelenti. Angolul persze ez is underground és az első, ami….

A Tünel tehát január 17-én lett 135 éves. Ennek örömére szépen feldíszítették babérkoszorúkkal, amiről természetesen nincs kép egyetlen híroldalon sem… Így aztán én készítettem egyet, bár addigra a koszorú nagyrészt eltűnt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
135 éves a Tünel Isztambulban, 7.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .