Benézett a tél Isztambulba (már megint)

Isztambulban ritkán van tél. Általában évente csak egyszer, és az se tart tovább 1-2 napnál. Idén viszont már harmadszorra van telünk.

A közbülső időben pedig tavasz van. Így sose lehet tudni, hogy reggel elég csak egy póló, vagy vinni kell a szánhúzó kutyákat is, mert estére teljesen más idő lesz. Bár inkább az összehajtogatható csónakot ajánlják a turistairodák. Mégpedig azért, mert itt, Isztambulban, télen aztán tényleg van csapadék. Főleg eső. Ha pedig esik…olyan, mint egy jó kis nyári zápor, csak éppen nem ér véget pár perc alatt. Ahhoz, hogy elálljon az eső, el kell menni az otthonig, munkahelyig, hotelig és meg kell fogni a kilincset. Jól láthatóan, mint aki be is akar menni és ott eltölteni pár órát. Na ilyenkor mindig takarékra áll át az eső. Persze utána megvárja, hogy ismét kilépjün az ajtón és minden ott folytatódjon, mint előtte.

Mindebben az a mókás, ahogy az a rengeteg víz, mint megáradt folyó hömpölyög végig az utcákon, lelkesen kikerülve a csatornanyílásokat.

Na de mindez csak esőben van. Ha viszont ilyenkor bejön egy hidegebb front is a Boszporusz fölé…na akkor aztán ugyan ez van, csak hóval: hirtelen a nyakunkba esik 20 cm hó. Aztán másnapra el is olvad.

Nem, ez a kép nem az Alpokban készült, hanem Isztambulban, közel a belvároshoz.

A Boszporusz látképe száguldó hópelyhekkel száguldó autóból.
Ugyan az a kép, nyáron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük