Bankkártya olvasók

Isztambulban, és Törökországban is a bankok nem olyanok, mint Magyarországon. Itt az ügyfelek érdekeiért küzdenek a bankok és naponta új technikák jelennek meg. Nem úgy, mint a magyar bankok, ahol naponta új és újfajta szívatási módszerek jelennek meg. A bankkártyák viszont talán egyedülállóak a világon.

Ugyebár Magyarországon ha kártyával akarok fizetni, akkor szégyelljem magamat, különben az eladó egy hatalmas bunkóval fogja a fejemet lecsapni. Majd hosszan várakozok a csiga lassú tranzakcióra, miközben mögöttem a türelmes sorbanállók a kosarakkal próbálnak meg barátságos viszont kiépíteni.

Szerencsére itt, Törökországban minden pont fordítva van. Itt kártyával fizetni valóban jó dolog. Pl. kártyás fizetés esetén nemcsak, hogy kedvezményt kaphatunk, hanem automatikus részletfizetésben, ajándék bögrében és néha még ajándék nyaralásban is részesülhetünk. De erről már volt szó korábban (Részletesen itt).

Tehát a bankok harcolnak az ügyfélért. De minden kedvezmény csak a bank saját kártyaolvasójával működik. Éppen ezért egy-egy népszerű helyen valóban hegyekben állnak a készülékek. Végre sikerült egyet lefotóznom:

Vannak ennél vadabb helyek is, csak azok túl forgalmasak a fényképezéshez.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Bankkártya olvasók, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .