Gaziantep napok Isztambulban

Isztambul hatalmas város, így mindig van valahol valami érdekes. Most éppen egy vásárt találtunk, ahol anterpi emberek árultak mindenféle érdekességeket. Lett volna zene és tánc is, de azt elmosta az eső…

Gaziantep, vagy ismertebb nevén Antep (a gazi, azaz hősies nevet az I. Világháborúban betöltött hősies szerepéért kapta) Törökország túloldalán van: délen a Mediterrán-tenger partján, közel a szíriai határhoz. Messzebb van, mint Budapest Isztambultól. Kész érdekesség hogy még ugyan az a nyelv, ugyan az a kultúra.

Persze rengeteg eltérés van. Éppen ezért mindig is érdekes, ha ilyen kultúrális vásárt rendeznek. Lehet venni izgalmas dolgokat és ételeket. Így egy picit belecsöppenhetünk az ottani életbe.

A sajtárus

Persze a főszerepben mindig a vásár van. Mi is szeretünk ilyen helyeken egy-két apróságot venni. De a sajt van leginkább a mi célpontunkban. Hogy, hogynem, ilyenkor a sajtárusok viszont mindig Trabzonból jönnek, ami viszont a Fekete-tenger partján van. Ott is a keleti végén. Tehát igencsak messze Anteptől.
No de sebaj, a sajt akkor is finom, megvettük, és megettük.
Nyam-nyam.

Fémárus
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .