G. O. R. A. – a török Star Wars

 G.O.R.A. 
Forrás: IMDb

A főszereplő Arif nagy gazember, igazi turistavadász, akinek mindegy mit, és mindegy kinek, csak jó pénzért el lehessen adni. A gyanútlan külföldit simán átveri, csakhogy rásózzon egy szőnyeget, repülő szőnyeg néven. Bár nem minden turista eszi meg a mesét.
Mégis az igazi specialitása az UFO-kban van. Pontosabban a repülő csészealjakban. Az „UFO-fotókon” jól kivehetően olvasható a leghíresebb török gyár neve, a Küthaya porcelán.

Egyik nap hősünket elrabolják az idegenek, de hiába telefonál még haza az űrhajóból, senki nem hisz neki. Egyedül kell kimászni a bajból. Ebben segítenek az újonnan szerzett barátai, a jedi lovagok és a mérhetetlenül nagy szája. Bár az utóbbi inkább csak több bajt okoz, még egy felkelést is sikerül kirobbantania.

Cem Yımaz a filmben egyszerre rendező és szereplő. Mind a „jó”, mind pedig a „rossz” oldalon ő játssza a főszereplőt. Azt persze nehéz eldönteni, melyik oldal a sötét, de erős a gyanú, hogy mindkettő.
Cem Yımaz olyan filmeket szokott készíteni, amin jó sokat lehet nevetni. A G.O.R.A. pedig egy igazán jól sikerült paródia. 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
G. O. R. A. - a török Star Wars, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .