Vettünk cipőt, kaptunk mellé kenyérsütő-gépet :)

Isztambulban a vásárlás mindig egy nagy kaland. No nemcsak azért, mert az ember nem tudja, hova fog a végén elkeveredni, hanem azt se lehet előre megtippelni, hogy végül mit is fog venni. Lehet, hogy veszel egy cipőt, és egy kenyérsütő-géppel térsz haza.

Isztambulban az üzletet komolyan veszik az emberek. A vásárló pedig próbáljon eligazodni az akciók és kedvezmények hálózatába. Itt ugyanis nem létezik az „egyszerre csak egy kedvezmény vehető igénybe” című mondat. Igenis mindent jól össze lehet vonni, és kutyulni. Egy akciós termék árát tovább lehet csökkenteni a bankkártyában levő kedvezményekkel (és az automatikus, ingyenes részletfizetéssel), a mobiltelefon előfizetéshez járó kedvezménnyel, a törzsvásárlói kártya kedvezményével, a pontgyűjtéssel, a bevásárlóközpont törzsvásárlói kártyájának kedvezményével, és a további csoportos vásárlókártyák kedvezményével. És természetesen mindehhez jár az ajándékbögre, a kupon, sorsolási részvétel az autóért, az ajándékpontok a következő vásárláshoz, az ajándékutalvány amit a péknél lehet elhasználni, stb… stb…

Tehát, ha egy boltba bemegyünk, akkor könnyen lehet, hogy a terméket nem a kiírt árért fogjuk megvenni, hanem jóval olcsóbban. Egyes üzletekben éppen ezért nem egy ár van kiírva, hanem egy egész lista. A listában az a jó, hogy az is csak tájékoztató jellegű, mert még ott is lehet további kedvezményeket összelapátolni.

Bár a fenti leírás eléggé leegyszerűsíti a valódi vásárlás menetét, de talán így is sikerült betekintést nyújtanom nektek.

Mi pedig elmentünk cipőt venni. Van egy jó kis török márka, a Beta. Tényel jó cipőket csinálnak, és nagyon kényelmes. A régi cipőből átbújva a Beta cipőbe olyan érzés, mintha végre felszabadulna a lában. Úgyhogy tényleg jó, és még olcsóbb is, mint egy közepes márka.
Jah, és nálunk mindig van valami érdekes akció. 🙂

Amikor utoljára ott jártunk, akkor egy ajándék kenyérsütő-gép volt az akció. Ehhez mindössze 250 líra (36.000 ft) értékben kellett cipőt venni. Így lett egy halom cipőnk, meg egy kenyérsütő-gépünk. 🙂 Ez majd sokat fog segíteni a pogácsakészítésekben. 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Vettünk cipőt, kaptunk mellé kenyérsütő-gépet 🙂, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

One Reply to “Vettünk cipőt, kaptunk mellé kenyérsütő-gépet :)”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .