Mi a bánat az a Butik Hotel?

Turistaként Törökországban gyakran találkozhatunk azzal a kifejezéssel, hogy Butik Hotel (törökül Butik Otel). Úgyhogy ideje lenne ezt is bemutatni:

 Bozcaada butik hotel (Armagrandi Otel)
Forrás: bozcaadapansiyonlar

A Butik Hotelek egy érdekes átmenet a „rendes” hotel és aaaa… „bekéredzkedünk valahova éjszakára” között. Legjobban talán a falusi turizmusra lehetne hasonlítani. Annyi a különbség, hogy a falusi turizmus itt tényleg az, hogy falun bezörgetünk mindenkihez, hátha ott tudunk valahol aludni. Ez egyébként Törökországban igencsak jól működik. Az emberek rendkívül kedvesek. Sajnos nyelvtudás nélkül viszont nem sokra megyünk. Persze ott tudunk aludni, meg ilyenek, de ha nem értjük a háziasszony mit mond nekünk, akkor bármi kisülhet a dologból. Legrosszabb/legjobb esetben akár házasság is valamelyik közeli rokonnal. A meglepetés másnap reggel lesz, még mielőtt felébrednénk…

Su Değirmeni – Fethiye
Forris: Küçük ve butik oteller

A Butik Hotelek ezzel szemben viszont egy turista fogadásra felkészült hely. Kisebb-nagyobb házak, telkek vannak, amit kiadnak hosszabb-rövidebb időre. Vannak köztük egészen hangulatosak, és túldíszítettek is. Meg olyanok is, amik már inkább hasonlítanak egy komoly hotelhez, mint egy Butik Hotelhez.
Az áruk is e szerint alakulnak. Vannak nagyon olcsóak, és rettenetesen drágák is.

Greenline Guesthouse Butik Otel
Forrás: tatilhikayesi.com

Ami mindegyikben megegyezik, hogy a most felkapott turistahotelekkel ellentétben nem egy plasztik világ van bezárva négy fal közé (ahogy a turista elképzeli Törökországot), hanem valóban a valóságos környezetet adják vissza. Éppen ezért gyakran nagyon jó hangulatuk van. Így, aki valóban szeretné megismerni Törökországot, annak a Butik Hoteleket tudom a legjobban ajánlani.

A Butik Hotelek nagyon kevés szobával rendelkeznek, így mindenképpen érdemes jó előre foglalni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Mi a bánat az a Butik Hotel?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .