Turistakalauz – frissült a tájékozódási térkép

Korábban elkezdtem egy térképet, ami segít nektek és a többi turistának, hogy Isztambul zegzugos utcáin elboldoguljon. Ezt a térképet frissítettem.

Gondolkoztam, hogy külön térképre rakom a különféle információkat, de utána úgy döntöttem, hogy jobb egybe látni mindent. Mégha elsőre kicsit ijesztő is lehet a túl sok színes ikon.

Így sokkal könnyebben láthatjátok mi mihez van közel, mit honnan lehet a legjobba elérni. Melyik városrészben, melyik kikötőnél, stb…

Megmaradtak a városrészek színezései, mert szerintem ez a legfontosabb. Ha valahova megyünk egyszerűen muszáj tudni, melyik városrészben is van. No és persze a szálláshelyünket is. 🙂

Ugyan így a tájékozódási pontok is maradnak. Piros rajzszög jelzi a fontosabb helyeket, tereket. Zöld pedig azokat az épületeket, amelyek szintén tájékozódási pontoknak számítanak. A kettő között kevés a különbség. Inkább annyi, hogy a pirosak a fontosabbak, azokat nagyon ajánlott megtanulnia annak, aki bele akar vágni Isztambulba.

Korábban kék pontok jelölték a kikötőket. Ezek hajókra lettek lecserélve. No persze a Google Maps-ben eleve benne vannak a kikötők, de csak az találja meg, aki tudja, hol keresse.
Nem minden kikötőt jelöltem meg. Meg egyébként sem akarok minden pontot felpakolni a térképre, mert akkor éppúgy használhatatlan lesz. Csak a fontosabbakba lett a tű belekalapálva.
Vannak tájékozódási pontok, amik egyben kikötők is. Ezek külön lettek szedve. Kivéve ahol a kikötő elhanyagolható, ott csak a tájékozódási pont maradt meg.

Tovább segíti a közlekedést, hogy a villamosmegállókat is felvettem.

És a reptereket is bejelöltem, de az inkább ijesztgetésnek jó, minthogy komolyabb haszna lenne. 😀 Jól látszik, hogy milyen messze. Najó, azért tényleg hasznos lehet. Általában a reptereket könnyű megtalálni, mert a városhoz közel egy hatalmas pusztaságot kell keresni. No de Isztambul méretéhez képest egy nemzetközi reptér is csak egy parkocska. Bár a reptéren kevesebb a macska.

A Szigeteket is bejelöltem. Általában az odatalálás nem gond, mert előbb egy tengert kell keresni, majd rajta egy buckát, és egy hajót, ami bevisz oda. A kifele jövet szokott viccesen alakulni, amikor a Kadıköy vagy Kabataş kikötő helyett Bostancı városrészben érünk partot. Innen dolmuş-al-al hamar eljutunk Kadıköy-be. Tehát nincs semmi gond. Viszont ha valakinek már ekkora szerencséje volt, akkor ajánlott egy kicsit sétálni Isztambul elrejtett és egyben legnagyobb és legmodernebb bevásárló utcájában a Bağdad Caddesi-n, ami tiszta Amerika. Öt és fél kilométer majdnem nyílegyenesen. Ez csak akkor nehéz séta, ha már az elején megpakoljuk magunkat… 😀

A térkép folyamatosan fog bővülni. Reméljük hasznos lesz, és várjuk a ti javaslataitokat is. 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Turistakalauz - frissült a tájékozódási térkép, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .