Új ballon

Isztambul egyik furcsa nevezetessége a Ballon. Ez Isztambul ázsiai oldalán, Kadıköyben, mindjárt a kikötőben található. Már jó messziről látszik.

Nevezetesség azért, mert mindenki ismeri, rajta van a Kadıköy képeken, meg ilyenek.
Mégis nehéz találni olyan embert, aki fent is ült rajta.

Sajnos engem a Sema nem enged a közelébe se. Azt mondja okkal…

Szóval van ott egy ballon. A Ballon. És csak arra vár, hogy mindenki felüljön rá.
Csakhogy a ballonokat nagyon minimális szélben (max. tüsszentés erejű) lehet csak eregetni. Különben jobban elszáll, mint azt szeretnénk.
Bár el lehetne adni kaland-turizmusnak: elszabadult ballon, majd helikopteres mentés. A kettő közötti időben pedig Robinson-élet egy márvány-tengeri szigeten, vagy egy isztambuli kisbüfébe – széliránytól függően.

Tehát itt van a Ballonunk, amire szerencsés esetben fel tudunk ülni, és élvezni a kilátást. És ez most új! a randa sárga helyett elegáns törökös vörös-félholdas csíkos ruhát kapott.

Valószínűleg itt is befigyelt az Európa Kulturális Fővárosa 2010 Isztambul projekt. Vagyis, hogy a ballon csak most, csak ebben az évben repül, az 50-éves tapasztalatot felhasználva, stb… Mindegy, csak jól hangozzon. 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Új ballon, 6.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .