Meleg van, de nagyon

Isztambulban, no meg Törökországban is eljött az augusztus, amikor szimplán oda lehet kozmálni az aszfalthoz.

Forrás: Hurriyet

Az a jó, hogy augusztusban nemcsak meleg lesz, hanem Ramazán (Ramadán) is. Úgyhogy előre lehet is izgulni.

Most, a Ramazánra a törökök úgy készülnek, hogy gyorsan elmennek még előtte nyaralni. Sőt, nemcsak a törökök, hanem minden muszlim, aki csak teheti. Ezért aztán a reptér igencsak tele van.

Főleg délnek mennek az emberek, ahol pedig még melegebb van, de legalább van tenger is. A tengerből pedig nem maradhat ki a török specialitás sem, a frissen nyársonsült kebab.

Az eredeti tengeri kebab, frissen, helyben sütve. Forrás: Hurriyet

Bár nem mindenki tud elmenni délre, így Isztambulban is tele van a tenger úszkáló emberrel, tovább bonyolítva a hajóközlekedést.

Isztambul augusztusban. Forrás: Hurriyet

De bárhol is legyünk, a víz a lényeg.

Rize kötélhúzás. Forrás: Hurriyet
Sivas. Forrás: Hurriyet

2 Replies to “Meleg van, de nagyon

  1. en is minden augusztusban vagyok Isztambulban, kivancsi voltam mit irsz arrol a rekkenö hösegröl ami a varosban van es ha delebbre mesz a tengerben mar el lehet viselni azert, ez is igaz. a gyerekek meg isztambulban nejlonzacskobol keszitett gatyaban fürdenek, s a ferfiak is elvezik a vizet miközben az asszonyok hosszu kabatban s fejkendöben gyönyörködhetnek bennük. en biztosan elpusztulnek…

  2. Azóta megfordult az idő. Hideg lett, és sok az eső. Bár az utóbbi 3 napban már sokkal jobb.A tenger mindig jobb, mint a város. A város tiszta beton. Az ember egy valódi hőkatlanban mászkál…A fejkendőt majdnem mindig saját akaratukból hordják a nők. A dolog igencsak túl van lihegve. Ez a téma sokszor előjön a blogban, hogy a fiatalok a fejüket bekötik, de közben deréktól lefele meg egyre nyitottabbak. A fejkendő nem vallási jelkép, hanem egy öltözet része. Az apáca is furcsán nézne ki, ha alul bikiniben lenne…Egyébként egy jól megválasztott öltözet, ami teljesen befedi a testet, nagyon praktikus a forró napon. A sivatagi népek sok ilyet ismernek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük