A szupergyors kassza

Szupermarketben sorban állni azért jó, mert…..öööö…hát nem jó.
Főleg, ha csak néhány apróságot akarunk venni, de minden sorban csak olyanok állnak, akik 4-6-8-24 kocsit plafonig megpakoltak.

Ehhez találták ki az expressz kasszát, ami már egyre több országban divat. Ez azt jelenti, hogy csak azok állhatnak be a sorba, akiknek csak néhány cuccuk van. Így nem kell sokat várni.

Persze egy jó szupermarketben a pénztáros villámgyorsan dolgozik. Valójában a sor nem is miatta hosszú, hanem a vásárló vacakol sokat a fizetéssel. Éppen ezért kitalálták a szupergyors kasszát, amit Törökországban jet kasszának hívnak.

Egy sima, hagyományos kassza helyén 4 darab ilyen jet kasszát lehet felállítani. Nincs futószalag, sem pénztáros. Mindenki maga viszi a cuccát a leolvasó géphez és kedvére szöszölhet vele.

A gépen van vonalkód leolvasó, mi mutatjuk meg neki, mit is vettünk (hé, csalni nem ér ám!). Majd pedig megkapjuk a végösszeget.

Fizetni egyszerű: a gép elfogad papírpénzt, és még vissza is ad. De fizethetünk kártyával is természetesen.

Nem maradnak el a pontgyűjtő kártyák is. Mindent szépen sorban megmutogatunk a gépnek, ő pedig kalkulál, levon, hozzáad, pinkódozik majd viszontlátásozik.

Nesze neked sorbaállás!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
A szupergyors kassza, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .