Áldozati Ünnep – 2010 – első nap

Első nap még megúsztuk a rokon támadást. Ez a nap még az áldozatról szólt

Részünkről mi a paradicsomot áldoztuk fel. Az ünnepi reggeli asztalán végezte. Ezzel együtt a tesztet is elvégeztük. Finom lett. 🙂

Nyumnyumnyum 🙂

Mai nap főképpen a családról szólt. Mi az Anyukáéknál voltunk. Ott ettük tele magunkat baklavával. 🙂 Ígí aztán a mai nap egészen nyugodtnak mondható. Ettünk, ittunk, és aludtunk.

Majd megnéztük az esti hiradót. Hát… az idei első nap sokkal mozgalmasabbnak alakult, mint a tavalyi.

A főszereplők persze megint a tehenek és a bikák voltak. Valami furcsa okból az idén rengeteg szabadult el.

Egyik beköltözött egy kisüzletbe, és leheveredett a közepén. Persze senki nem mert bemenni hozzá. Úgy látszik, még emlékeztek a tavalyi híradóra: a tehén veszélyes állat. Úgyhogy fűvel próbáltak kicsalogatni. De a tehén azért sem jött ki. Sajnos nem tudjuk, hogy végül ki nyert…

Másik helyen egy bika szabadult el. Azt mondják, a bika valójában színvak, és pedig a vörös színre vadul be. A mostani bika viszont úgy tünik nem olvasta eme tudományos cikket. Ő minden vöröset lelkesen megtámadott. Autót, zacskót, kukát, majd a végén egy benzinkutat. Az utóbbi túlságosan is nagy volt, azt nem sikerült legyőznie.

Egy másik tehén viszont megtalálta a helyi tavat. Rövide kergetőzés után a vízbe vetette magát, és ott úszkált. Miután rájött, hogy a túlpart sokkal csendesebb, átúszott, majd eltűnt.

A többi tehén beérte egy-egy kisebb lergetőzéssel a faluban.

Igazándiból majd a második nap lesz a húzos, amikor megérkezik a rokonhadsereg. Erre készülünk lelkesen. Összeszedtük az összes fellelhető teafőzőt, kávéfőzőt. Megpróbáljuk a vendégeket túlitatni teával. 😀

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Áldozati Ünnep - 2010 - első nap, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

4 Replies to “Áldozati Ünnep – 2010 – első nap

 1. azért a balkava receptet lenyúlhatnád. régóta vadászok egy tisztességes otthon elkészíthetőre

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. én is beallok a baklavaért a sorba, de nincs az a pénz, türelem és gyakorlat, hogy én azt a tésztat olyan vékonyra nyujtsam. anyosom csinal otthon mogyorosat – isteni finom, de én megmondtam a férjemnek, tölem ne varjon hazi baklavat….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Mi egyébként is a sósat szeretjük.
   Ha majd egyszer sikerül vékony tésztát nyújtani, akkor abba sajt fog kerülni, és nem lesz belőle baklava. 😀

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .