Ropi project 2.

Egyszer régen már nekikezdtünk, hogy ropit fogunk otthon sütni. Az eredmény ez lett:

Házi ropi... majdnem :)
Házi ropi... majdnem 🙂

Nem lett volna rossz, csak éppen rengeteg munkával nagyon vastag ropit sikerült alkotni. Finom lett, de hááááát…

Szóval újra megpróbáljuk! 🙂

A ropikészítés szűk keresztmetszete, hogy vékony és hosszú ropikat szeretnénk. A szűk keresztmetszet adta az ötletet, hogy tényleg valami szűk résen kellene átnyomni.

Nosza be is szereztük a szükséges hozzávalókat.

Nyomóka-fuvóka
Azt hiszem, ez nem erre való, de talán jó lesz. 🙂

A bazárban rengeteg konyhai cuccot áruló kis üzlet van. Egyik-másik nagyon profinak néz ki. Ahol a fenti nemtudommit (nyomóka) találtam, ott hatalmas választék volt ilyenekből, meg fúvóka fejből (bár biztos nem ez a hivatalos neve). Én a 6-ost választottam, mert az olyan jónak tűnt.

Ropi tészta
Ropi tészta

A nyomókába sima ropi tésztát, azaz kenyértésztát pakolunk. Annyi különbséggel, hogy sokkal folyékonyabbat keverünk ki. Az elmélet szerint így könnyen át lehet majd nyomni a kis résen.

Az elmélet
Az elmélet

Na persze kiderült, hogy ez nem így van. De előbb az derült ki, hogy a nagyon jó kis tészta egyáltalán nem lett folyós. Sőt, kellemes kemény lett. Jól lehet vele dolgozni, de esze ágában sem volt a 6-os lukon átmenni. Ment helyette minden más fele.

Így aztán más technikát kellett kitalálni.

Egyenlőre megpróbáltuk a tészta hígítását. Először csak egy kicsit. Ennek persze az lett az eredménye, hogy a tészta jól beleragadt a nyomókába. A lukon esze ágába sem volt kimenni. Így aztán tovább hígítottuk.

Híg ropitészta
Híg ropitészta

Szuperhíg tésztát kaptunk (immár negyedik órája próbálunk ropit sütni) Ez mér gond nélkül átfolyt az apró lukon. Sőt, a tepsiből is kifolyt. Meg mindenfele csak folyt.  Nem, nem úgy tűnik, hogy könnyebb lenne a dolgok, sem pedig, hogy gyorsabb.

Minden esetre ezt így megsütöttük, és megettük. 🙂

Kész a ropi
Kész a ropi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (5 votes cast)
Ropi project 2., 8.8 out of 10 based on 5 ratings
 

5 Replies to “Ropi project 2.

  1. Köszönjük!

   Majd belejövünk. Meg kezd törökösödni, azaz lassan kötelező lesz a csípős paprikát (egyébként magyar Erős Pistát) beleraknom. 😀

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .