Átfestették az utcát

Pár napja azt hittük, felvonulás van a  szomszéd utcában. De aztán kiderült, hogy csak átfestették. Vagyis inkább lefestették mert eddig nem volt rajta semmi hivatalos dekoráció.

A hivatali közeg úgy döntött, hogy kijelöli a parkoló helyeket. Mégpedig egy olyan utcában, ahol egyébként mindenki nagyon is jól tudja hova lehet parkolni: ahova befér.

Mindenesetre jó móka volt, mert mindezt akkor próbálták, amikor minden szabad területen állt egy autó. Igaz, hogy nem nagyon találni olyan időt Isztambulban, amikor nincs tele kocsival.

Az egy szem csíkfestő emberkét rengeteg rendőr kísérte. Próbálták összeszedni a parkoló kocsik tulajdonosait, hogy álljanak félre addig, amík elkészül a festés és megszárad. No meg a csíkfestő embert is védeni kellett. No nem azért, mert bárki meg akarná verni, hanem nehogy megvesztegessék, és mást fessen.

Azért tegyük hozzá, hogy az isztambuliaknak aztán nagyon nincs szükségük a felfestésekre. És mint az eredményeken látjuk, egyáltalán nem is érdekli őket. Az élet megy tovább, mint korábban.

Felfestés
A kocsik eredetileg jobb oldalt parkoltak, míg a felfestés a bal oldalra került. Ennek ellenére mindenki továbbra is a megszokott jobb oldalon parkol.

Parkolás
Hátul látszik egy autó, mely kíváncsiságból kipróbálja a felfestébe beparkolást, de elől láthatjuk, hogy így jóval kevesebb hely marad, így maradnak az isztambuli megoldások.

Meg egyébként is...
Meg egyébként is...

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (5 votes cast)
Átfestették az utcát, 9.8 out of 10 based on 5 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .