Isztambul + január + macskák

Isztambulban emberek vannak. Isztambulban macskák is vannak. Sőt! Isztambulban több macska van, mint ember. Isztambulban mindig vannak macskák. Isztambulban még télen is vannak macskák. És Isztambulban a macskák télen is azt csinálják, mint mindig, egész évben: alszanak.

Nemrég találtam egy viccet. Azt mondja, hogy több száz betegség van, ami egy macskát megtámadhat, de olyanról még nem hallott senki, hogy egy macska álmatlanságban szenvedne.

Nos, ilyen macskát Isztambulban sem fogunk találni.

Ha az isztambuli emberekről szeretnénk cikket írni, azt mondanánk, hogy ők télen sem pihennek. Ha viszont az isztambuli macskákról, akkor azt írnánk, hogy ők télen is csak pihennek. Persze ez valószínűleg elmondható a világ összes macskájáról….

Az egyetlen különbség, hogy télen máshol alszanak a macskák. Lehetőleg meleg helyen. A legtöbb macska ilyenkor benyávogja magát egy jó helyre.

macsek
Ez a szőrcsomó már csak arra vár, hogy bekeretezzék, és kitegyék a falra.

Egyik macska egy olyan boltban lakik, ami luxus macskajákat árul. Szép fényes a bundája, talán a bolt termékeitől. Vagy éppen azért, mert nem azt eszik. A boltnak viszont jó reklám. 🙂

Az idén viszont egyenlőre enyhe telünk van. Néha pedig tavaszunk. Így nem mindenki macska vágyik arra, hogy bezárva legyen. Van olyan macska, amelyik inkább autóra vágyik.

Az alábbi nyávogós barátunk, Pukkandúr, minden nap ugyan azon a helyen, de másik kocsin alszik.

Pukkandúr
Pukkandúr

Pukkandúr
Pukkandúr, ma BMW jutott neki...

A többiek pedig ott alszanak, ahol tudnak.

Sapka
SapkaMacska
Nyumnyum
Nyumnyum Macska

Sikerült azért egy olyan macskát is fotózni, aki aktív volt. Alább látható Drótkefe Macsek, aki erre a kerítésre mászik fel minden nap, hátha egy emelettel magasabban levő madáretető közelébe férkőzhet. Az etető elég messze van, így ez a macska vagy hihetetlenül optimista, vagy tud valamit…

Szögesdrót

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.4/10 (7 votes cast)
Isztambul + január + macskák, 7.4 out of 10 based on 7 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .