Nagy Ő Isztambulban

A nagy Ő amerikai változata (Bachelorette) Isztambulban volt. Mi meg jót nevettünk. 😀

Valamelyik csatornán éjjel nappal amolyan amerikai showk vannak. Néha belenézünk, amikor már kicsit sok lett a török showból.

Sema kedvence a Bachelorette, ami a Nagy Ő talán eredeti változata. Sema mint sci-fi-komédia nézi, mert legtöbbször eléggé bizarr.

Ha valaki nem ismerné, a téma röviden ennyi: van egy fiú vagy egy lány, meg egy rakat a másik nemből. A cél, hogy az egy személy a túloldali listából megtalálja élete nagy párját, és íziben összeházasodjanak (aztán a sorozat után meg rendre elválnak). Azért, hogy kiderüljön, ki az igazi, minden szituációt kipróbálnak. Nem ritkán tényleg minden szituációt és helyszínt, ami azért a khüm.. „hivatásosoknak” is elmenne doktori szakdolgozatnak.

Most nagy izgalomban voltunk, mert átreppentek Isztambulba. Nagyon kíváncsiak voltuk, milyen is lesz a romantikus Isztambul. Na persze arra számítottunk, hogy messze lesz a valóságtól, na de hogy ennyire. 🙂

Igazándiból a vége fele már sajnáltuk őket, mert kimaradtak minden jóból, pedig ott mentek el mellette. De azt meg kell hagyni, hogy a légi felvételek nagyon szépek. Legalább ezért érdemes megnézni az előzetes videót.

És akkor lássuk a legérdekesebb részeket.

 • Elmennek az AyaSofya mellett, majd kétszáz oh my God után nem mennek be.
 • Végül egyetlen dzsámiba se mennek be, helyette a Yeni Cami udvarában táncolnak, meg puszilkodnak. Ezek nem éppen illendő dolgok egy szakrális helyen, függetlenül a vallástól (kivéve, amelyiknek pont ez lenne a lényege, de olyanból ma már kevés van).
 • Ortaköy tengerpartján egy asztal várja őket a… nos a semmi közepén. Azt mondják rá, hogy wonderful restaurant, pedig az tényleg csak egy asztal a part mellett. De volt élő zene is. Hoztak néhány hegedűst is. A háttérben látszanak a helyiek, amint röhögnek. Mindez még azért is vicces, mert két sarokra onnan tényleg nagyon jó éttermek vannak.
 • A Yerebatan Sarayı (elsüllyedt palota/földalatti ciszterna) kellős közepére, a vízbe is betettek egy asztalt. Szintén romantikus és wonderful restaurant címszóval. Az asztalhoz úgy tudtak bejutni, hogy levették a cipőt, és belegázoltak a vízbe.
 • Bementek egy hamamba is, azaz egy török fürdőbe. Mégpedig a Cagaloğlu hamamba, ami tényleg nagyon szép. A szőke néni elmondja, hogy régebben csak a férfiak használhatták, ami messze nem igaz. Sőt! A nők már akkor hamamban fürödtek, amikor a vízhasználat még nem tartozott a kedvelt szokásos közé Európában. A Cagaloğlu pedig kifejezetten olyan történelmi hamam, amelyikben van külön férfi és női rész. Más hamamoknál napszakkal szoktál elkülöníteni a két nemet. Hőseink egyébként együtt mentek be, szóval erre az alkalomra koedukált lett.
 • A szőnyegbolt tényleg vicces volt. Ki tudja miért, a Fűszerbazárba mentek, holott az tényleg nem a legjobb hely erre a célra. Meg a bolt sem tiszta, hogy hastáncosruhát meg tányérokat is árul. Minden esetre az eladó hozott egy szőnyeget, ezer dollárért. Miután mindenki elmondta, hogy biztosan nem veszi meg, a szőnyeggel a vállukon távoztak a boltból. 😀
 • Volt még egy edirnei olaj birkózás is az Európai Erődben.

Azért összességében jó volt látni, hogy ennyi furcsaság után mégis tetszett nekik Isztambul.

Remélem, egyszer majd megnézik a valódi várost is, és látnak valódi wunderful restaurant-ot is. 🙂 Ha nem megy, én tudok ajánlani néhányat. 😉

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Nagy Ő Isztambulban, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
 

7 Replies to “Nagy Ő Isztambulban

 1. ez vicces 🙂 gondolom így akarták a várost megfeleltetni a sztereotípiáknak, hát ennyire sikerült.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Nem mentegetni akarom a stábot, mert megnéztem és tényleg vicces ez az előzetes… de… valószínű nem kaptak engedélyt sem az Aya Sofyába sem a dzsámikba. Hogy mentsék a menthetőt ezért forgattak a Yeni Cami udvarában… Valamit mutatniuk kellett ilyenből is, hát így oldották meg.
  Jöjjön akkor egy kis kulissza: Forgatási engedély kéréshez meg kell adni a műsor címét, tartalmát, milyen forgatást szeretnél ott, kik a szereplők… és mivel a műsor szerkezete, tartalma nem illeszkedik a fent felsorolt épületek kultúrájával, hagyományával… ezért hallottad csak az „oh my God”-okat …
  A magyar Nagy Ő forgatásáról egyetlen titok: Londonban jártak, ott is mindent bemutattak, de a London Eye kimaradt. Tudod miért? Mert ők utána néztek a szereplőknek, és az egyikük múltjában olyat találtak, ami nem egyezett meg a szemléletükkel. Igen, jól olvasod… Londonban, ami ugye oly messze van kultúrában Istanbultól, mint Makó Jeruzsálemtől.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Najó, nem tudjuk, mit engedélyeztek, és mit nem. Lehet, hogy látták a sorozatot, és az AyaSofya közelébe se engedték őket, nehogy egy olyat leforgassanak, hogy bemennek.
   Bár ahogy a törököket ismertem, jó pénzért mindent. 🙂 és ugye ez remek reklám az országnak.

   Egyébként már nekem is volt összetűzésem a Kulturális Minisztériummal, mert magasabb kategóriás géppel fényképeztem, mint az megengedett volt. Ilyen szempontból jó a Kariye Cami, mert az másik műemlékvédelmi társasághoz tartozik. Így ah egyikből kitiltanak, még mehetek a másikba. 😀

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 3. jah hat az amerikaiak, meg az ö tudasuk a vilagrol… a béka popoja alatt egy szinttel 😀 szerintem azt se tudtak melyik kontinensen vannak, még jo hogy nem volt terroristatamadas, elvégre iszlam orszagban vannak 🙁

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 4. Szia!

  De jó, h megnéztem most ezt, meg milyen jó, h feltetted:) pont 2:00-nál vannak egy helyen, felette kis színes lámpák, ha mondasz egy emailcímet átküldenék egy képet (én csináltam kint) és azóta is próbálom kitalálni a címét, m 1000% h azt még látni akarom, és pont az a teázó vagy mi a színes gömbökkel, sztem ugyanaz…
  jaaj, tök lelkes lettem..annyira jó Neked, hogy ott élhesz:)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Helló!

   Ez a hely Ortaköy. Itt van az a rész, ahol rengeteg nagyon hangulatos és jó étterem van. Pl. a kamera mögött 5 m-el. De ők inkább a parkba ülnek le.
   Ez kb. olyan, mintha a Margit-hídra tenne ki valaki egy asztalt és azt hívnánk étteremnek 😀

   De azért küld át a képet (cybermacs@isztambul.info), mert sok más lámpás hely van még.

   Nem is rossz ötlet ilyen játékot indítani, hogy mi van a képen 🙂
   De mivel a képgalériám alapján ez vagy túl könnyű vagy túl nehéz lenne. Meg nem tudunk most ajándékokat sem sorsolni 🙁

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .