Vége a Karácsonynak

Azt már megtudtuk, hogy nem tudjuk, Isztambulban mikor is kezdődik a Karácsony. Akkor pedig még inkább kérdéses, mikor is van vége?

Az igazság az, hogy akkor van vége, amikor az utolsó karácsonyfa égő is elpattan. Mivel ezek leggyakrabban Kínából érkeznek, olcsón, minőségtől mentesen (bár legalább nem mindig szikráznak), így augusztusig nem szokott kitartani.

A törökök ugyanis imádják a színes dolgokat. Pláne ha azok világítanak is. Ilyen pl. a közlekedési lámpa is, amit inkább a látványossága és a hangulata miatt raknak ki a sarokra, nem pedig mert arra számítanának, hogy valaki is felfigyel rá.

Éppen ezért a legtöbb török nem is azért díszíti fel a boltját, mert bármit is szeretne vele kezdeni, vagy esetleg Karácsonyt ünnepelne, hanem mert olyan hangulatos. Otthon azért már ritkábban, mert fél, hogy a férj/feleség/szomszédok hülyének fogják nézni. Nem mintha a szomszédnak nem lenne titokban egy neon-rózsaszín karácsonyfája…

Ma már február van. Ezért kezdem úgy érezni, hogy az ablakban levő mikulásokat talán be kellene szedni. Így fogtam is magamat, majd a mikulásokat és beszedtem. Láttam, a szomszéd figyelt, majd ő is beszedte a sajátját… Áhá! Szóval így állunk!

Véget ért a karácsony
Mikuláskupac

Mennyi ideig is voltak kint? Két hónapig! Nem csoda, hogy ennyire piszkosak lettek! A tisztaság összehasonlítása érdekében a kép alján látható a tiszta zoknim. Ugye, hogy mekkora különbség van!

Egyenlőre a mikulások be vannak dobva a sarokba. De hamarosan ki lesznek mosva, mielőtt bekerülnek a szekrénybe. Így aztán a karácsonyi munka még nem ért végett….

ui: a szaloncukor sem fogyott még el

————–

Lapzárta után érkezett.

Úgy tűnik, a Karácsony máshol sem ért végett. Ebben a bevásárló központban még mindig Boldogul az Új év…

Itt még mindig Karácsony van

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Vége a Karácsonynak, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

6 Replies to “Vége a Karácsonynak

 1. Gondolj arra, hogy útmutató vagy a vallási kavalkádban! Lehet mindenki rád várt, hogy mikor adod meg a jelet nekik. :mrgreen:

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Metro City=Levent! Fenerium ve Galatasaray Store mağazaları! 🙄 Çok teşekkür ederim tekrar fotoğraflar! 😆

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 3. Tşk,Çocuklar! Nagyon rendes Tőled,hogy megpróbáltad a Kartal Yuvası boltot is! 🙂
  „Az” bizony!! :):):)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .