Düm Tek Tek pelenka

Eurovision 2009. (majdnem) nagysikerű  török dala a Düm Tek Tek volt. Mégpedig Hadise énekelte, aki nem volt annyira török, de annál inkább domborodott ott, ahol a zsűritől extra pontot várt. Najó, a domborodás is túlzás, de a próbálkozás azért megvolt.

Magyarország egyébként erre a romantikus és lélekbe hatolós neo-lírikus dalra összesen 5 pontot adott. Ez jelezheti azt is, hogy a magyar lányok mégiscsak csinosabbak, vagy pedig, hogy országunk így akart ellenállni az Ádok Zoli szomorú veresége miatt (Mi a cégben becsületből kétszer is meghallgattuk Zolit, mielőtt letöröltük volna).

Mindig is egy érdekes kérdés volt, hogy mi lesz az Eurovision szereplőivel azután.

Nos, azt tudjuk, hogy Törökországban az Eurovision előtt hónapokig éjjel-nappal a választott dal megy. Ez 2009.-ben azt jelentette, hogy naponta legalább hússzor dümtektekkeltünk. Gondoltuk, hogy majd az Eurovision után jobb lesz. De nem.

A negyedik hely eléggé felbuzdította a török médiát ahhoz, hogy hónapokig hallgassuk még ezt a remek és tartalmas művet. Szerencsére, mert nem hiszem, hogy valamely éjszaka is tudtam volna aludni nélküle.

Sőt, mivel a megtanulása igazán nem igényel magasfokó végzettséget, hirtelen mindenki elkezdte ezt énekelni. És még házivideó-beküldő verseny is volt! Legalább mi jót mulattunk.

Persze az ötéves kislány Hadisének gondolja magát és a fürdőszobában dümtekteket énekel, az rendben van. Na de amikor ugyan ezt a huszonöt-éves szakállas hippi csinálja, az tényleg vicces. A kislány legalább kinövi, egy év múlva elfelejti.

És tényleg, egy év múlva már nem is emlékszünk az egészre. Ha jól tudom, az egész Eurovison történetében az Abba volt az egyetlen, aki végül vitte valamire. De ők aztán nagyon!

Na de Hadise nem veszett el a kukában. Bár a többi száma valahogy nem jut eszembe. De a Düm Tek Tek igenis él! Mégpedig egy nagyon is jó pelenka reklámban!

Gondolom a fenti írásból mindenki arra gondol, hogy elegem van a Düm Tek Tekből, pedig szerettem. Szerettem erre az ütemre ledudálni a gyalogosokat az útról.

De ez a pelenka reklám mégiscsak jobban sikerült.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Düm Tek Tek pelenka, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
 

2 Replies to “Düm Tek Tek pelenka

 1. Szerintem pedig inkább az Evlenmeliyiz-t kellett volna ennyire propagálni!
  Emlékszem,amikor először a Türkinfon 2009-ben olvastam Hadiséről,és a lányok finnyázták,hogy biztos csak a domborulatai jutott oda,ahová jutott,kiszáradt torokkal rohantam kattintani a clipjére!
  De…én azt hittem nagyobbak….
  (Bocssss,befejeztem a kaján lihegést) 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Pont ez az, hogy se hang, se …. más. Nem igazán.
   Najó, Ádok Zolinál azért jobb mindkettőben. .de

   Én azt remélem, egyik évben Şebnem Ferah megy, és lenyom mindenkit.
   Csak sajnos itt nagyon átment média-politikába az egész. Akinek ma jól megy, az nem fog Eurovisionre menni, mert ha nem ő lesz az első, akkor a média nem lesz vele kedves…

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .