Trója – Tánc show a Fire Of Anatolia Dance Group új produkciója

Fire Of Anatolia Dance Group új produkciója 2011. március 8-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Az Orient Express török hírportál olvasói  15 %-os engedményt kap közös jegyvétel esetén.

Napjaink popzenei dömpingje mellett a tánc szerelmesei is igazi gyöngyszemeknek örülhetnek. A LORD OF THE DANCE elsöprő tavalyi sikere után idén tavasszal egy másik nemzetközi társulat érkezik hazánkba. A Fire Of Anatolia Dance Group korábbi produkciójával néhány éve már meghódította a magyar közönséget ám a fantasztikus török társulat új produkciója a TROJA, március 8-án az Arénában még a sokat látott tánckedvelőknek is szemkápráztató kikapcsolódással kecsegtet.
Az ember szinte beleszédül a számokba is amelyek jellemzik a monstre előadást. A szereplők kifejezetten e produkcióra készített 2000 jelmezét 450 féle különböző anyagból készítették, többek közt üzbegisztáni különlegesen szőtt filcből, vagy kézzel festett műselyemből.

A Trója című látványos előadás történetvezetése a Brad Pitt főszereplésével készült nagy sikerű film címét követi, a tökéletes illúzióról káprázatos koreográfiák, roppant méretek és a150 robotlámpa és hatalmas háttérvetítés gondoskodik. A korhű ruházat és kultúra bemutatására a táncosok többek közt továbbá 500 pár cipőt, 850 fejdíszt és 500 karkötőt használnak.

A kivételes képességű táncosokat felvonultató társulat művészeti vezetője és koreográfusa Musztafa Erdogan méltán büszke produkciójára: „Trója egyidős a Szentírással. Az emberiség egyik legrégebbi és legismertebb története, ahol az álom és valóság valamint a tudomány és a jövőkép keveredett. A fontos és valóságos helyszínen lezajlott legendás történt, Homérosz műve nyomán titokzatos kalanddá változott, kíváncsivá téve a történészeket is, majd természetesen napjaink alkotóművészeit is. A trójai romok közül szűrődő hangok, a saját történelmünk hangjai. Tisztelgünk a művészettörténet e halhatatlan műve előtt háromezer évvel később is.”
Hogy e tisztelet adás hogy is sikerült, arra a produkció diadalmenete a válasz. Az előadás a nyári szezonban Antalya legkedveltebb attrakciója, de világjáró turnéi is telt házak előtt zajlanak. A török tánc hagyományait monumentális show-ként bemutató előadás most kizárólag egyetlen alkalommal költözik hazánkba. A világ egyik legszebb szerelmi története igazi Nőnapi ajándék lesz március 8-án a Papp László Budapest Sportarénában.

A kedvezményes jegyvétellel kapcsolatos információk az Orient Express híroldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük