Citrom lékelő

Még csak február van. Bár Törökországban hamarabb kezdődik a dinnyeszezon, mint Magyarországon, azért az mégse most lesz. Valamit pedig jó lenne meglékelni…

Vegyünk egy citromot!

Isztambul ugyebár két részből áll: európai és ázsiai fél. Középen pedig ott a Boszporusz. Nos, ez nem olyan kis patak, amint csak úgy át lehetne ugrani. Sőt, átúszni sem egyszerű. A legendák szerint eddig csak egy fiú volt, aki megpróbálta, de ő is csak a Kislány-toronyig úszott be. Oda is egy lány miatt. Egészen jól is ment neki, míg egyik éjjel már nem sikerült visszaúsznia…

Viszont több millió ember él úgy Isztambulban, hogy Ázsiában lakik és Európában dolgozik. Ők vagy a Boszporusz felett a hídon mennek át, vagy pedig hajóval.

Hajózni jó móka. Az első kétszáz alkalommal legalábbis mindenképpen. Utána is nagy kaland, és nem hiszem, hogy Isztambul valaha is elveszíti azt a varászát, amit a hajózás ad, de azért mégiscsak minden nap ugyan az. Kivéve, ha köd van, mert akkor tényleg nagyon más.

Nos, a hajó átlag 25 perc alatt ér át Ázsiából Európába. Ezt az időt alvással és könyvolvasással is jól el lehet tölteni. De van, aki inkább úgy érzi, hogy ez jó alkalom arra, hogy kössön egy jó kis üzletet. Vagyis megpróbáljon eladni valamit a kedves utasoknak.

Nem, ez nem olyan turistafogó, mint a bazárban, hogyha nem figyelünk, akkor mindjárt pár száz négyzetméter szőnyeggel lettünk gazdagabbak. Itt mindenféle más cuccot próbálnak eladni nekünk. Általában olyasmit, ami máshol nem kapható.

A hajón tényleg minden kapható. Lehet venni összecsukható multifunkcionális sétabotot, multi-megafunkcionális bicskát, hordozható diszkólámpát (beépített zenegéppel), olyan tollat, ami nem tud semmit de legalább nem is néz ki jól, fekete övet (ez amúgy nagyon praktikus, ha a hajon jövünk rá, hogy valami otthon maradt…), és még nagyon sok mindent. Az egyetlen probléma, hogy sose tudni, melyik hajón éppen mi van. Így aztán ha valami megtetszik, akkor nem szabad habozni, azonnal meg kell venni, különben sose találunk rá megint. Ezek után jó kérdés, miért nincs ATM a hajón…

Legutóbbi utunkon megismerkedhettünk a citromlékelővel.

Citrom lékelő
Citrom lékelő

Ez egy olyan kis bigyó, vagy inkább kütyű, amivel a citromot lehet meglékelni. Egy szép és elegáns lukat fúrhatunk bele. No nem azért, mert olajat keresnénk, hanem mert ott lakik a citromlé.

Lesz egy szép kis lukunk, majd pedig a citromlé ezen a bigyón keresztül fog kifolyni. Nem kell vacakolni a facsarással. Elég csak összenyomni.

Amiért viszont tényleg nagyon jó, hogy van egy kis kupak is rajta. Így le lehet csukni, és berakni a hűtőbe. Igazi bió doboz.

Hatalmas vagyont fizettünk érte: egy egész lírát!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
Citrom lékelő, 9.8 out of 10 based on 4 ratings
 

7 Replies to “Citrom lékelő

 1. Működik is? Mármint tényleg használható? (párom éppem most mondta, hogy „nem, nem fogunk egésznap hajózni, hogy összeakadjunk eggyel”:))) )

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Egész nap?
   Utoljára 2 éve láttam, de akkor nem vettem, mert nem volt apróm.
   Nem hiszem, hogy egyetlen nap elég…. 🙂

   Egyébként viszont nagyon jól használható. Azt mondják, hogy egyetlen hátránya, hogy műanyag, így nem lesz hosszú életű.
   Állítólag rendes boltban kapni fémet is, de az 60x annyiba kerül…de ilyet még nem találtam.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Ajánlom beszerzési helyként a vasárnapi piacot Tepebasiba, itt a szívárvány minden színében hozzá lehet jutni a kis aranyoshoz:)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .