Hó hó hó hó

Most, hogy nemsokára lobogtathatjuk a magyar zászlót március 15 néven, és a szomszédoknak ismét feladjuk a nagy kérdést (milyen zászló is ez) megjött a tél.

Végül is legalább nem maradt el az idén, és nem a torrentről kell majd letölteni.

Igaz ami igaz, volt hó rendesen, csak valahogy Isztambult elkerülte. Sőt! Körben minden kisebb városban megállt az élet, mert leesett a hó.

Edirnében szokás szerint megint kiküldték azt a riportert, aki valahonnan délről származik, és az idén megint eljátszotta azt, hogy még sosem látott havat. Egyre jobban megy neki, de azért egy hátsóraüléses megcsúszás lehet már… De azért így is jókat lehet röhögni rajta, ahogy egy hosszú bottal próbálja a patakon levő jeget betörni, és közben olyan izgalommal közvetít, mint más egy focimeccsről… 🙂

De azért ne gondolja senki, hogy Törökországban nincs hó! A középső és a keleti tartományokban nagyon komoly tél szokott lenni. Minden évben van egy-két falu, amit szó szerint a hó alól kell kilapátolni.

De még délen is, Antalyaban is ott vannak a havas hegycsúcsok.

Apropó, Antalya, azt mondják, ott is lepottyant a hó. Majd Zsuszi megerősíti a hírt. 🙂

Addig is, Isztambul. Itt jó kis hóvihar van már 3 napja. És bár nem marad meg nagyon, de azért a hópelyhek rendesen bemásznak a kabát résein.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Hó hó hó hó, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

8 Replies to “Hó hó hó hó

 1. Köszi, hogy emlekeztettel, itt Darıcaban is folyamatosan elvezem…persze a törökök örülnek neki mert zert nincs olyan gyakran…Mondjuk mint hallottam, otthon is kaptak rendesen….(mişmuşmüş) 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Ayt-ben volt hó, de itt Alanyaban csak lehűlt a levegő, és esett az eső, enniy tenne hozzá Zsuzsi, aki mostanában elfoglalt kicsit.
  Ma mindenesetre visszatért a sárga és a kék szín az életünkbe.
  Tegnap én is néztem a híradót és valóban erről szólt az egész, na jó volt egy 3 perces blokk arról merre jár épp az elnök, és milyen hősiesen mondja beszédét az esőben.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 3. Itt Alanyatol 10km-re Mahmutlarban nem volt ho, de volt helyette jégesö. Nagyon kopogott, szerencsére itthon voltam és nem vezettem, mert az huzos lett volna….de ahogy mentem be késöbb Alanyaba minden hegycsucs hofehér volt, még az alacsonyabbak is, ami ritkasag.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 4. İzmirben is esett, (azt mondjak) 43 éve nem volt ilyen… ez érdekes, mert a multkor is fehérek voltak a hegyek körülöttünk kb. egy hétig. De kb. 4-5 oran keresztül tényleg hovihar volt. Az irodaban csodalkoztak is a lanyok 🙂
  Ami viszont itt nagyon érdekes, amikor vihar van, olyan, mint otthon, marmint Magyarorszagon nyaron, dörög és villamlik – télen (mert nyaron egy csepp esö sem esik).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 5. A múltkor láttam havas mecsetekről képeket és nagyon tetszett. Valahogy a kettő sosem kapcsolódott össze a fejemben. 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .