Véget ért a tél

Mohácson az a szokás, hogy az emberek beöltöznek, hogy elijesszék a telet.

Isztambulban az emberek megpróbálnak neki eladni egy szőnyeget.

A módszer működik. Egyik nap még szakadt a hó, másik nap pedig már itt sem volt. Úgy elment, mintha soha nem is járt volna Isztambulban.

És úgy kisütött a nap, hogy csak na! A macskák alig győzik bepótolni az elmúlt hetek felhős idején kimarad sütkérezést. Van olyan macska is, ami egy időben duplán alszik!

Persze a kutyákat sem kell félteni. Mind kit fekszik a napon. Mint valami filmben, ahol altatógázzal befújták a várost, de ez csak a kutyákra hatott. Míg a macskák kiválasztják az alvóhelyet, a kutyák a gyalogút kellős közepén alszanak. Egyes napsütötte részeken alig lehet átlépkedni köztük. Mondani sem kell, hogy a kukásautó ilyenkor más fele megy, mert ezek az ebek aztán nem fognak felkelni holmi járműért. Csak akkor fognak elmozdulni, ha a nap már odébb ment.

A hőmérő szerint 30 fok van. Ennyi azért tuti nincs. Ez bazári hőmérő. Ebből még alkudni kell, és majd valahol 15 fele megállapodunk.

De a nagykabát biztosan túl sok lett. Főleg a napon. Azért még vigyázni kell, mert az árnyékban és a tengeren azért hátba támadhat a hideg.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Véget ért a tél, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

4 Replies to “Véget ért a tél

 1. Végre! Szerintem nálam jobban nem tudja senki gyűlölni a telet és a hideget,úgyhogy most már legkésőbb holnaptól jöjjön az a 36 C,amit a nyáron İzmirben megtapasztaltam!
  Tessék,itt van:időjárás! Ebben is Türkiye a legjobb a világon! 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (1 vote cast)
  1. Úúú. Én is nagyon tudom utálni a telet és a hideget. Legszívesebben az egész telet a kályhán ülve tölteném:( Anyu mindig fagyosszentnek hívott:)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Na tessék a sok tél/hidegutáló… Aztán ha árnyékban is 40 fok van és egy szál fürdőgatyában is megrohadni akkor meg az a baj!! 🙂
  Persze a Kelet-anatóliai vagy a Fekete-tengeri rész időjárásával kiegyeznék. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .