Időjós macska

Egyik nap havazik, aztán meg süt a nap. Ki tud ezen kiigazodni?

Isztambul hatalmas. Akkora város, hogy mire egyik végén leesik a hó, a másik végén kitavaszodik. Ezért aztán a meteorológiai előrejelzés nem ér valami sokat. Mert mi az, hogy 10 fok van és süt nap? Hol? Egyáltalán Európában vagy Ázsiában? Lent a tengerszinten, vagy 150-200 m-el magasabban?

Ha viszont kinézünk az ablakon, nem mindig lehet egyértelműen eldönteni, hogy akkor most a nagykabátot vegyük fel, vagy elég lesz a fürdőruha is. Az utóbbi leginkább az esős évszakban nagyon praktikus.

Szerencsére nekünk tényleg elég csak kinézni az ablakon. Mert ott van egy macska.

Ahogyan régen a befőttesüvegbe békát raktak, hogy majd az megjósolja az időt, ugyan úgy nekünk itt van egy macskánk bedobva a közösbe. Pontosabban a patikába. A hely szellemében elneveztük Fixírsónak. Bár biztos van saját neve, no meg a patikus sem csak macskának hívja.

Nos őt szoktuk reggelente megnézni.

Fixírsó
Fixírsó

 

Ha ilyen bánatosan bent ül az ablakban, az azt jelenti, hogy ma bizony nincsen jó idő.

 

Fixírsó

Ha viszont így döglik a napon, akkor nagyon szép, meleg napsütéses időnk van.

Létezik még egy harmadik állapot is, de arról nincsen kép: ha a macskát nem látjuk, akkor annyira rettenetes idő van, hogy Fixírsó inkább átalussza az egész napot.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (5 votes cast)
Időjós macska, 9.8 out of 10 based on 5 ratings
 

4 Replies to “Időjós macska

  1. Örülök neki! 🙂

   Nemtudom, sikerül-e Feyyazhoz hasonlóan neked patikai kalandokat (valahogy több a foci rajongó Törökországban), de azért igyekszem 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .