Wipeout – Görög-török viziháború

Egy jópofa sorozat 3. évadja kezdődik a török ShowTV-n. A neve Wipeout, ahol senki nem marad szárazon. Az ügyesebbek csak vizesek lesznek.

 

Whipeout

A Whipeout egy olyan játék, ami leginkább a vízről szól. Meg a sárról. De az úgyse marad meg sokáig, mert az ember a sáros rész után úgyis belesik a vízbe. Csak előtte még egy sáros lenyomatot hagy egy hatalmas piros ballonon.

A Whipeout egy vicces játék, ahol az egyetlen komoly dolog csak a nyeremény: 50.000 TL. Ennyi pénzzel egy darabig el lehet lenni a bazárban… Akár 25 percet is! De ezt az egy dolgot leszámítva a játék lényege a szórakozás.

Ami meg is van. Hiszen a pályán valószínűleg nem lehet végigmenni. Inkább arról szól, hogy ki hányszor fürdik meg, és közben milyen vicces figurákat tud bemutatni a levegőben. A kamera persze mindent vesz, lassít, kinagyít, és szükség esetén hozzá is rajzolnak.

Legjobb mégiscsak a zenei aláfestés. Gyakran valami romantikus vagy megható dalt raknak be a katasztrófális eseményekbe. Pl. valaki nem tudta elkapni a kampót, és belesett a vízbe. Immár vagy tizedszerre. Akkor megjelenik az elvesztettem a drágámat vagy ehhez hasonló klasszikus romantikus dal.

Whipeout

Na de magáról a játékról:

Félőrült emberek próbálnak egy vizes pályán végigmenni. A játékosoknak valami olyan választott nevük van, ami nem jó semmire, de legalább mutatja, hogyha véletlenül fejre esnének, akkor se látszana különösebb változás. De nem kell sajnálni a műsorvezetőt sem (Asuman Krause). Általában ő röhög a legnagyobbat, amikor valaki csobban.

Whipeout

Maga a pálya ránézésre nem nehéz. Főképpen ügyesség kell hozzá. De aztán amikor elindulnak az emberek, általában már az első pár méteren csobbannak. Majd a második akadályon is csobbannak, de ott már sár van. De nem kell félni, mert a harmadik akadályon aztán már biztosan mindenki vizes lesz, így a sarat nem kell lemosni. Lejön az magától.

Egyébként a harmadik akadály a legviccesebb. Egy olyan úton kell átugrálni (aki játszott már Tomb Raidert, vagy Prince of Persia-t, annak ismerős lehet), ahol nagy piros ballonok vannak, alul pedig víz. A ballon rugalmas, és csúszós. Az általános forgatókönyv az, hogy a játékos nekiindul (ha nem teszi, hátulról megsegítik), majd az első ballonra eljut, ott megugrik, majd a másodikon megpattan, és a harmadikon kiterülve leesik a vízbe. Mint valami jó kis rajzfilmbe, a sár csíkos nyomot hagy, hogy ki éppen fenékkel, vagy más testrésszel hol is pattant.

Összesen három pálya van, amit át kell jutni.

Szerintem a második pálya a legnehezebb, amikor a játékosokat jól megforgatják. Majd át kell menniük egy olyan ajtón, ami forog. Ez tiszta szívatás… 😀 A forgó ajtó után nem egyszerű megtalálni, merre is folytatódik a pálya.

A harmadik pálya már nagyon komoly. Oda csak a legjobb négy juthat be. Mindenféle akadály megtalálható: ugrálás, árral szembeni mászás, stb… Ehhez számoljuk még azt is hozzá, hogy aki ide eljutott, az már két pályát végigjátszott, és biztos, hogy már jó sokat fürdött.

Whipeout

Idén, a Wipeout 2011. egy speciális sorozat. A játékban a törökök és a görögök együtt mérkőznek meg. Ez egy remek alkalom, hogy a több évszázados ellenségeskedésnek egy ilyen baráti és vicces formában vessenek véget.

Képek és videók: http://wipeoutturkiyeyunanistan.yarismakistiyorum.com

6 Replies to “Wipeout – Görög-török viziháború

    1. Szerintem is az a legjobb, ahogy feldobják a játékot ilyen apró mókás dolgokkal! 🙂
      De azért ha belegondolsz, micsoda ötletes embereknek kell ott ülniük a gép előtt, hogy egy-egy képkockában találjanak fantáziát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük