Csini palack

A törököknek van egy speciális tulajdonságuk, ami nélkül nem török a török. Ez pedig a dekoráció.

Legkönnyebben a török lakásokban lehet megfigyelni, milyenek is a törökök. Persze az utcán, és még sok máshol is, pl. a boltba keresztbe ki van rakva egy karácsonyfa-égősor, függetlenül, hogy milyen évszak van, és az illető milyen vallású. Tehát nemcsak a török háziasszonyok vannak megőrülve a dekorációért, hanem a háziurak is. Csak ők nagyobb területen szórják szét a kreatív ötletüket.

Nálunk leginkább az anyukától érkeznek a jobbnál jobb kreatív lakáselem. Ugyanis a török hozzáállás az, hogy ne maradjon üresen egyetlen négyzetméter sem. Sőt! Négyzetcenti, négyzetmili, de még négyzetmikróméter se! Így aztán van nekünk sok érdekes dekoratív elemünk:

 • csipkés terítő a hűtőn
 • csipkés terítő a kishűtőn (mert két hűtő kell ám nekünk!)
 • kötött paradicsom lelógók a konyhai szekrényekre (ettől persze nehezebb az ajtókat becsukni)
 • mókás kisemberkés alakok az ablakkilincsen
 • Egyéb figurák a különböző szekrénykihúzókon
 • Rakat hűtőmágnes
 • Kéziszövésű zacskótartó
 • Ruha a vizespalacknak
 • Terítő minden vízszintes felületen (kivéve a radiátort, pedig arra is keresünk valamit, mert ronda)
 • Virágmintás, hosszúszálú szőnyeg a bejáratnál

És még van egy csomó minden, ami már fel sem tűnik. Mert ezek nélkül Törökország nem lenne az, ami.

Nem tudom, a Törökországban élő magyar lányok hogy vannak vele. Talán tele van a kukájuk az ilyen dolgokkal, de talán ők is gyűjtik. Én azt mondom, hogy nem én vagyok a lány a lakásban. Sema pedig bírja ezeket a dekorációkat. Persze csak egy határig. Ezért is nincs még nekünk plüs wc-ülőkénk. 🙂

Csini palack
Csini palack

 

Kötött paradicsom
Kötött paradicsom

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (8 votes cast)
Csini palack, 9.0 out of 10 based on 8 ratings
 

9 Replies to “Csini palack

   1. Köszönöm:) Naagyon ari. Én a kortárs konyhacuccokat kedvelem. Lehet olyanokat kint is kapni? Ja és a terítőcskék a halálom:) Részvétem mindenkinek, akinek „kötelező”.:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (1 vote cast)
 1. A szalonom ablakára nem vettem még függönyt, mert nem találtam meg azt, amelyik igazán tetszik, vagy időm nem volt venni, vagy pénzem , és mellesleg abból az ablakból pont az elém terülő várost lehet látni… főbérlőm legutóbbi itt jártakor kaptam tőle kb 30 négyzetméter nagyon virágmintás függönyt 😀 Nekem egyébként Zsuzsi ígérget mindig élénk színű szalvétatartót a bazárból, de még nem vette meg, viszont van élénk zöld aranyfülű csészécském, amit újévi ajándékként kaptam:) Az alátéten virágok tömkelege persze:)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (1 vote cast)
 2. Latod, megint emlékeztettél arra, amire most szombaton tényleg nem lesz idöm, lemenni a bazarba és csini szalvétatartot venni az esti partira, de lehet, hogy még kitalalok valamit. En meg beraktam az összes csipkés teritöt egy zacsiba a költözésnél és visszaadtam anyospajtinak, hogy neki hatha kell. De volt ott benne kendöcske a konyhabutor felsöszekrénykéibe ( a tanyérok ala – elé ), mint emlitetted hütökendöcske is volt meg egy hosszu komodra valo, de olyan hosszu volt, hogy le is logott… Mikor ki lett „csinositva” a lakasom, akkor mondta, hogy JAJJJJJJJ…….
  P.S.: én nem szeretem a palackon lévö rucit, mert nem latom, hogy mennyi viz van benne…..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (1 vote cast)
  1. A hangján lehet hallani, hogy mennyire van tele, vagy üres. De úgyis mindegy, mert mindig elfelejtünk újat venni, így este 11-kor megyek le a közértbe, hogy reggelig legyen víz. 😀

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 3. Nálunk nem átlagos „törökös” a helyzet, ugyanis nekem nincs anyósom, meghalt még szüléskor, úgyhogy a párom sem ismerte, a nagyi-nagypapi pedig, akik felnevelték szintén meghaltak már, én csak a nagypapit ismertem, úgyhogy nálunk nincs „díszajándékozás” Az apukája pedig nem nagyon ért az ilyenekhez.
  Egy dolog van, amiért nem szóltam a páromnak: egy váza, benne rózsaszín művirág csokor… ez a nagyszülők házából való, emlék, úgyhogy nem szólhat az ember semmit. Illetve persze a rengeteg edénykészlet, pohárkészlet, szőnyegek, de ezeknek jut hely. A többit odaadtuk párom anyai nagynénjének és az ottani unokahúgoknak.
  A páromnak nem is voltak nagyon „törökös” dekorációs ötletei, amikor megnyílt az IKEA egyből ráállt a stílusra 🙂 Így az otthonról hozott (azokon a helyeken összegyűjtött szobrok stb. ahol éltem) és az itteni kevert, modern stílusú, visszafogott dekoráció jellemzi a lakásunkat. A plafonon persze stílusos gipsz stukkók a lámpák körül, a falak szélén fent ugyanúgy gyönyörű cirádás dísz gipszből – de ez még OK 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (1 vote cast)
 4. áá tényleg a palota hangulatú plafon nálam is megvan:)
  A szombati partyra nem kell semmi csipke jó lesz a finom sütid hozda csak azt. több lesz a magyar , mint a török, de talán majd valamelyik szomszédom kiteríti aznap az erkélyere egy seni seviyorum feliratú szőnyeget száradni:)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .